KNJIGOM NA KRIZU

Izvor: Kurir, 28.Okt.2010, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KNJIGOM NA KRIZU

I trećeg sajamskog dana pamet je pobedila * Literatura je i dalje utočište i sklonište od svakodnevnih problema!

Pozovite nas i vi!

Još 11 izdavačkih kuća kontaktiralo je s Kurirom kako bi obećalo podršku našoj akciji da mladima iz domova za nezbrinutu decu obezbedimo knjige!

Treći dan 55. sajma knjiga podsećao je na dešavanja u košnici!

Ljubitelji knjiga i ove godine kupuju punom parom: najjeftinija knjiga je 48 dinara. Najskuplja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << - nešto više od 6.000. Za svakog ponešto.

Svuda pisci koji potpisuju knjige, a na raznim štandovima različiti natpisi:

Promo cene, 3+1 gratis! Veliki sajamski popusti od 10 odsto do neverovatnih 70 odsto! Uz kupljenu jednu knjigu jedna gratis...

Ma, praznik za oči posetilaca željnih pisane reči.

Štandovi prepuni knjiga, bestselera, hitova poznatih autora, more ljudi, mlađih i starijih...

Najveće simpatije pobrao je štand Japana. Simpatične promoterke u kimonima, cukubai, nalik fontani, koji je sastavni deo japanskog čajnog vrta, i ukijo japanske grafike bude veliko interesovanje posetilaca sajma.

- Bio jednom jedan dedica... - čuje se sa švedskog štanda. - Imao je dugu bradu - nastavlja poznati glas. Glumac Ivan Jevtović na zelenom tepihu, u rukama drži knjigu „Dedica sa dugom bradom" i čita je dečici koja pomno slušaju sedeći na plišanim bubamarama. Tu, u neposrednoj blizini, njihovi umorni roditelji imaju priliku da se odmore u dnevnoj sobi na švedski način.

Pored 941 izlagača, među kojima je 577 domaćih i 364 strane izdavačke kuće, u Beograd se sjatio ceo svet: Švedska, Grčka, Angola, Japan, Austrija, Španija, Amerika, Engleska, Slovačka, Holandija... samo su neke od zemalja koje su ove godine prisutne u našem glavnom gradu.

Marija Nerandžić

Gosti vrlo zadovoljni

- Najtraženiji naslov na našem štandu je „Čudesni dar Herkula Barfusa" autora K. J. Volgrena. Posetioci su naprosto ludi za ovom knjigom. Tokom sedam sajamskih dana naš štand organizuje radionice u okviru kojih će najviše uživati najmlađi, koji će imati priliku da slušaju švedsku dečju književnost u interpretaciji poznatih ličnosti - reči su Jelene Dojčilović, PR „Glasa Švedske".

Knjiga o 9. martu

BEOGRAD - Izdavačka kuća „Srpska reč" na Sajmu knjiga predstavlja se kapitalnim delom „Deveti mart", zbornikom tekstova i dokumenata o antirežimskim demonstracijama 9. marta 1991. godine i događajima koji su usledili.

To je prva knjiga s tom tematikom u srpskoj istoriografiji i publicistici uopšte. Reč je o knjizi bez cenzure, koja svedoči o svemu i svima sa obe strane sukobljene Srbije, „knjiga protiv svih falsifikata", ogledalo za sva lica, bez šminke. Ima skoro hiljadu stranica velikog formata, od toga 145 strana fotografija o 9. martu.

I za sigurnu kuću

Da nije sve u parama, najbolje znaju ljudi iz kulture. Sve „Lagunine" spisateljice okupile su se juče na štandu ove izdavačke kuće i potpisivale svoje knjige kupcima. Od svake knjige odvojena je suma za izgradnju još jedne sigurne kuće u Beogradu. Ovom događaju prisustvovala je i Vesna Stanojević.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.