KAZNA MILION DINARA ZA PRAVLJENJE DEPONIJE

Izvor: Kurir, 15.Mar.2012, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAZNA MILION DINARA ZA PRAVLJENJE DEPONIJE

Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove apelovao na građane da ne prave divlje deponije jer kazne za to idu do milion dinara

BEOGRAD - Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove apelovao je na građane da ne prave divlje deponije i pozvao ih da prijave sugrađane i preduzeća koji to čine.

Odlukom o održavanju čistoće grada Beograda zabranjeno je bacati, istovarati i ostavljati smeće i drugi otpadni materijal van propisanih deponija, a kazne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za one koji postupe suprotno toj odluci kreću se i do milion dinara, navedeno je na sajtu Uprave grada.

Zamenik sekretara za inspekcijske poslove Nebojša Tomić najavio je da će u cilju uvođenja komunlanog reda u prestonici, tokom predstojećih dana, s početkom proleća, nadležne gradske službe intenzivirati akcije uklanjanja deponija.

Posle današnje akcije Sekretarijata i JKP "Gradska čistoća" u kojoj je uklonjena divlja deponija kod skretanja sa Ibarske magistrale ka naselju Železnik, Tomić je poručio da je angažovanje građana po tom pitanju veoma važno.

"Konkretno u ovom slučaju uspeli smo uz pomoć građana da dođemo do fotografija na kojima se vide kamioni kako istovaraju šut na pomenutoj lokaciji. Protiv vlasnika tog preduzeća biće pokrenut prekršajni postupak", rekao je Tomić i podsetio da kazna za pravna lica iznosi od 50 hiljada dinara do milion dinara.

On je apelovao na građane da ako vide slične nelegalne radnje zapišu registarske oznake vozila ili naziv preduzeća, kako bi nadležni organi mogli da reaguju i spreče nastanak novih deponija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.