KALANOVIĆEVA: POSTIGNUTA SAGLASNOST ZA IZGRADNJU MOSTA

Izvor: Kurir, 18.Okt.2010, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KALANOVIĆEVA: POSTIGNUTA SAGLASNOST ZA IZGRADNJU MOSTA

BEOGRAD - Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović izjavila je danas, posle sastanka u Beogradu sa visokom delegacijom Narodne Republike Kine, da je postignuta saglasnost za izgradnju mosta od Zemuna do Borče i da će taj projekat biti realizovan u skladu sa predviđenim rokovima.

- Idejni projekat koji je dostavila kineska strana mora da bude dopunjen sa predmerom i predračunom i danas smo dobili uveravanja da će 15. novembar biti rok kada će dosta precizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predmer i predračun biti dostavljen Državnoj revizionoj komisiji- rekla je Kalanovićeva.

Ona je kazala da je sastanak sa visokom delegacijom Kine, koju je predvodio zamenik ministra za saobraćaj i transport Kine Feng Ženglin i predstavnicima kompanije "Čajna roud end bridž korporejšn", protekao u srdačnoj i konstruktivnoj atmosferi.

- Razgovarali smo o onome o čemu je srpska javnost prethodnih dana slušala - polemikama različitih analitičara koji su postavili pitanje da li će na proleće realizacija projekta konačno da krene - navela je ministarka.

Ona je rekla da će na osnovu predmera i predračuna, kojima će biti dopunjen idejni projekat biti utvrđena dinamika plaćanja u skladu sa dogovorom da prvo plaćanje bude avansno, kao što je uobičajeno i da avans nikako ne pređe 15 odsto.

- Mi danas nismo razgovarali o visini avansa, ali to je stav Srbije sa kojom je kineska strana upoznata - naglasila je Kalanovićeva dodajući da će ostala plaćanja biti u skladu sa onim što je urađeno na terenu.

Most preko Dunava, koji će spojiti obale Zemuna i Borče, biće dugačak 1.507 metara, a planirana je i izgradnja još osam manjih mostova i pristupne saobraćajnice u dužini od 21,5 kilometara autoputa.

Radovi na izgradnji, kako je ranije najavljeno, trebalo bi da počnu sredinom aprila 2011, a rok za izgradnju mosta je tri godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.