Jovanović: Ispitati malverzacije sa privatnim obdaništima u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2019, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Ispitati malverzacije sa privatnim obdaništima u Beogradu

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović pozvao je zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavka Gaka da odgovore da li je tačno da 16 privatnih obdaništa godinu dana čeka verifikaciju, jer sekretar odbija da potpiše zapisnike prosvetnih inspektora i tako sprečava početak njihovog rada.

"Da li je tačno da gradski prosvetni inspektori odlaze iz sekretarijata >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jer im Gak preti disciplinskim postupcima ako ne izvršavaju njegove usmene naloge da ne verifikuju nova privatna obdaništa", upitao je Jovanović u razgovoru sa građanima Rakovice.

Kako se navodi u saopštenju, Jovanović je pozvao nadležne organe da ispitaju da li Vesić i Gak favorizuju određene privatne vrtiće i da li je tačno da su verifikovali vrtić na Tašmajdanu u vlasništvu sestre jednog predsednika opštine iz SNS-a.

"Sramota je da za šest godina vlasti SNS-a nisu izgradili nijedno državno obdanište od faze formiranja parcele, a hvale se novootvorenim državnim obdaništima u Boljevcima, Altini, Novom Beogradu i u naselju Stepa Stepanović, čiju je gradnju počela prethodna vlast 2012. godine i 2013. godine", rekao je Jovanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.