Jedna osoba poginula, jedna povređena u eksploziji automobila

Izvor: Studio B, 22.Jun.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna osoba poginula, jedna povređena u eksploziji automobila

Četrdesetdvogodišnji Boško R. je poginuo, kada je u ulici Cara Dušana, eksplodirao njegovo automobil. Muškarac koji se nalazio u vozilu pored automobila, koji je eksplodirao, lakše je povređen.

Kako nezvanično saznajemo bomba je bila podmetnuta ispod auta i najverovatnije je daljinski aktivirana.

Automobil sitroen u kom se nalazio Boško R. eksplodirao je dok je čekao na crvenom svetlu na semaforu. Buktinju su, dok su još odjekivale detonacije, odmah počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da gase radnici gradske čistoće i policajci koji su se zatekli u blizini. Eksplozija je zahvatila i pik ap u susednoj traci, a vozač se spasio, kada je razvalio vrata i bacio se na zemlju.

Stravičan prizor odigrao se bukvalno pred očima radnika Parking Servisa, koji kažu da je plamen išao i do nekoliko metara u vis.

Jaka detonacija čula se u nekoliko okolnih ulica, a sva stakla na izlozima i prozorima u blizini su popucala. Delovi raznesenih automobila bili su rasuti putem i trotoarom i po trideset metara dalje.

Uprkos naporu okupljenih građana, koji su iz lokala i svojih automobila iznosili protivpožarne aparate, plamen se nije stišao do dolaska vatrogasnih ekipa. Ekipa hitne pomoći prevezla je povređenog čoveka, koji od detonacije trenutno ne čuje, u Urgentni centar.

Srećom u ovom bombaškom napadu nije bilo više nastradalih, iako se na manje od dva metra od mesta eksplozije nalaze jaslice i vrtić.

Inače, poginuli Boško R. od ranije je poznat policiji. U javnosti je spominjan i jula 2010. kada je pogođen sa četiri metka u noge posle tuče oko parking mesta u ulici Strahinjića Bana. On je tada napadača ubo i isekao nožem.

Zbog eksplozije automobila u tom delu grada saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen ali je oko 17 časova normalizovan.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija u Beogradu, jedna osoba poginula

Izvor: Akter, 22.Jun.2012

Jedna osoba je poginula, a jedna je povređena u eksploziji automobila u Ulici Cara Dušana u Beogradu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.