Izvor: Politika, 21.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jajinci u strahu od ubice

Radomir Radosavljević, posle ubistva majke sekirom, nestao u obližnjoj šumi. – Meštani razmišljaju o organizovanju potere

Meštani Jajinaca žive u strahu od odbeglog Radomira Radosavljevića Radeta (49), koji je osumnjičen da je prekjuče sekirom ubio majku Dragicu (70) u kući u Bulevaru oslobođenja 179, a zatim pobegao pre dolaska policije.
Građani koji žive u blizini Spomen-parka, gde se nalazi kuća u kojoj se desilo svirepo ubistvo, ubeđeni su da se, u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa poznatom izrekom, ubica uvek vraća na mesto zločina.

Komšije porodice Radosavljević, koje su juče pokušavale da primene metode psihologa "profajlera" koji predviđaju poteze begunaca i tako omogućavaju njihovo hapšenje, strahuju da će se "pomahnitali ubica i begunac", kako nazivaju Radomira, uskoro vratiti u naselje i napasti nekoga. Većina meštana veruje da se begunac krije u šumi koja okružuje deo Jajinaca, u kome uglavnom žive radnici "Gradskog zelenila" i pripadnici Vojske Srbije.

Tokom jučerašnjeg dana građani, uznemireni svirepim ubistvom u svom kraju, uglavnom nisu išli sami zemljanim šumskim putevima koji vode do centra Jajinaca. Deca su u školu išla u pratnji roditelja, mlađi su se kretali uglavnom u grupama, dok su jedino stariji "prkosili" ubici tako što su sami ulazili u šumu. Policija juče uopšte nije zalazila u šumu, možda i zato što postoje informacije da je Radosavljević posle zločina otišao prema gradu, i to – autobusom GSP-a.

I dok policija pokušava da klasičnim operativnim radom uđe u trag osumnjičenom koji je po rečima komšija i ranije bio sklon nasilnom ponašanju, meštani Jajinaca razmišljaju o organizovanju potere. Inicijator potere je Obrad Blagojević, komšija ubijene žene i radnik "Gradskog zelenila". On kaže da svi meštani moraju da se odazovu pozivu kako bi zaštitili svoje najmilije.

– Nikad se ne zna da li će se ubica vratiti i ko može biti sledeća žrtva. Čovek koji je ubio svoju majku može da naudi i nekom od nas. Od Opštine Voždovac ćemo tražiti da urgira u policiji da se istraga ubrza – objašnjava Blagojević koji je juče samoinicijativno obilazio puteve u šumi ne bi li priskočio u pomoć nekome od komšija, ako se odnekud pojavi begunac.

Među najzabrinutijima je samohrana majka Olivera Petrović, prva komšinica romske porodice Radosavljević. Olivera podržava akciju meštana da se krene u pretragu šume u poteri za ubicom.

Sa trema Oliverine prizemne kuće vidi se zadnji deo dvorišta kuće porodice Radosavljević, u kome se nalazi i bara puna krvi. Pretpostavlja se da je ubica u njoj oprao sekiru posle zločina. Jedna od zabrinutih komšinica, koja je želela da ostane anonimna, priča da je prekjuče oko 15 časova bila u kući u kojoj se desio stravičan zločin.

– Došla sam oko tri po podne da vidim Dragicu. Niko mi nije otvarao vrata, pa sam ušla bez poziva. U drugoj prostoriji zatekla sam vidno uznemirenog Radeta kako stoji iznad fotelje. Pitala sam ga gde je Dragica, a on mi je odgovorio da je otišla na pijacu. Videvši da nešto nije u redu sa njim, odmah sam izašla iz kuće – priča u dahu ova žena dok bezuspešno pokušava da telefonom pozove ubicu Radeta koji je, kako se pretpostavlja, sa sobom poneo svoj mobilni, 200 evra i 7.000 dinara.

Ova komšinica kaže da je razgovarala telefonom sa Radetovim sinom Draganom. On joj je ispričao da je otac pokušao i njega da ubije. Udarcem sekire teško mu je povredio desnu ruku. Dragan je, kako je ispričao, posle napada istrčao iz kuće i autobusom otišao u Beli potok gde je zločin prijavio policiji koja je odmah pokušala da pronađe Radosavljevića, ali im to do zaključenja ovog izdanja "Politike" nije uspelo.

Dušan Telesković

[objavljeno: 21.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.