JKP BEOGRAD- PUT NA SAJMU PREDUZETNIŠTVA

Izvor: Kurir, 01.Dec.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JKP BEOGRAD- PUT NA SAJMU PREDUZETNIŠTVA

Pod sloganom „Lider u osvajanju tehnologija”, JKP „Beograd-put” stručnoj javnosti predstavilo svoje nove kapacitete u proizvodnji asfalta i opremljenost za održavanje saobraćajnica

BEOGRAD - Pod sloganom „Lider u osvajanju tehnologija”, JKP „Beograd-put” danas je na 10. međunarodnom sajmu preduzetništva, koji se do 3. decembra održava na Beogradskom sajmu, stručnoj javnosti predstavilo svoje nove kapacitete u proizvodnji asfalta i opremljenost >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za održavanje saobraćajnica u zimskim uslovima.

O potencijalima primene novih, modernih tehnologija u proizvodnji asfaltnih masa u „Beograd-putu” ostvarenim strateškom investicijom u nabavku najsavremenije asflatne baze, govorio je generalni direktor preduzeća Milutin Štrbić. On je istakao da je novo postrojenje jedino u Srbiji koje ima mogućnost proizvodnje livenog asfalta uz primenu visokopolimerizovanog tvrdog bitumena.

Željko Maravić, direktor Sektora za transport i rukovodilac Zimske službe ovog preduzeća, predstavio je transportne kapacitete i najmoderniju opremu za primenu savremenih materijala za delovanje protiv snega i leda na putevima koji, prema njegovim rečima, opravdavaju predstavljanje „Beograd-puta” na ovom sajmu. Težnja preduzeća za stalnim unapređenjem rada i u ovom segmentu uprkos, sigurno, najboljoj opremljenosti u Srbiji, prikazana je sa dva projekta. To su uvođenje novog sistema skladištenja putarske soli i uvođenje sistema za rano uočavanje poledice. Uz smanjenje troškova Zimske službe, poseban naglasak je na ekološkom aspektu projekata i potrebi finansijske podrške u opštem interesu Beograda i njegovih žitelja.

JKP „Beograd-put”, inače, svrstava se među preduzeća sa najviše iskustva u Srbiji u proizvodnji i ugradnji savremenog kolovoznog zastora. Paletu asfalta za čiju proizvodnju je preduzeće osposobljeno čini više od 40 vrsta asfaltnih masa koje se izrađuju u skladu sa evropskim regulativama.

Kao kompanija opredeljena za razvojnu strategiju i najviše standarde savremenog poslovanja, JKP „Beograd-put” predstoji realizacija novih investicija u najmodernije tehnologije u svojoj delatnosti. Već početkom 2012. godine očekuje se isporuka najmodernije laboratorije za ispitivanje i kontrolu materijala, kao i postrojenje za proizvodnju PmB, koji odgovara najvišim savremenim standardima – PmB „E” klase, sa kapacitetom proizvodnje od 100 tona dnevno.

E.P.K.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

JKP „Beograd- put" na Sajmu preduzetništva

Izvor: Studio B, 01.Dec.2011

Pod sloganom „Lider u osvajanju tehnologija", JKP „Beograd-put" danas je na 10. međunarodnom sajmu preduzetništva,stručnoj javnosti predstavilo svoje nove kapacitete u proizvodnji asfalta i opremljenost...O potencijalima primene novih, modernih tehnologija u proizvodnji asfaltnih masa u „Beograd-putu"...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.