JEDAN BROD-RESTORAN POTONUO, DRUGI PLUTA DUNAVOM

Izvor: Kurir, 19.Feb.2012, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDAN BROD-RESTORAN POTONUO, DRUGI PLUTA DUNAVOM

Zbog leda koji je počeo da se topi i kreće Dunavom kod zemunskog keja potonuo je jedan brod-restoran, a rečna policija je primila dojavu da se sa veza kod hotela "Jugoslavija" otkačio brod-restoran "Aleksandar"

BEOGRAD - Zbog leda koji je počeo da se topi i kreće Dunavom, kod zemunskog keja potonuo je jedan brod-restoran, a rečna policija je primila dojavu da se sa veza kod hotela "Jugoslavija" otkačio brod-restoran "Aleksandar".

Načelnik Uprave za vanredne situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Beogradu Sanja Žugić Vuksanović je rekla da je poziv stigao u 15.43 sati, a patrola rečne policije upućena je na lice mesta sa brodom "Topčiderka".

Na brodu koji je potonuo srećom nije bilo ljudi, a na lice mesta poslati su i vodoprivredni inspektori, dok za brod-restoran "Aleksandar" nema saznanja da je na njemu bilo ljudi, kazala je ona.

Informaciju da se otkačio brod-restoran "Aleksandar" potvrdio je i načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Tanjugovi reporteri su sa lica mesta javili da je u kasnim popodnevnim satim počeo da se topi i pomera led na Dunavu kod Zemuna, zbog čega su oštećena brojna plovila privezana uz obalu, a jedan splav je potonuo.

Marina "Nautek", koja se nalazi kod Zemunskog keja, udarila je u marinu "Bond" nošena ledom i tom prilikom je potonuo oko 30 metara dugačak most koji spaja obalu sa tom marinom, tako da se do nje može doći samo čamcem.

Led je poneo oko dvadesetak čamaca i drugih vrsta plovila nizvodno i "naslagao" ih jedne preko drugih duž obale, a među njima ima i oštećenih.

Pripadnici policije rekli su Tanjugu na licu mesta da nema povređenih među vlasnicima čamaca, iako neki pokušavaju da dopru do svojih ledom okovanih plovila i da ih odblokiraju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.