Izložba voštanih skulptura Rafaela Sameca

Izvor: Studio B, 17.Apr.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba voštanih skulptura Rafaela Sameca

U galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji otvorena je izložba voštanih skulptura autora Rafaela Sameca.

Rafael Samec je rođen u Sloveniji, a imao je više od 120 izložbi u zemlji i inostranstvu. Gotovo tri decenije Rafael Samec svojim jasno definisanim senzibilitetom daje prepoznatljiv pečat različitim konceptualnim, skulpturalnim formama od voska, stvorivši za to vreme veliki opus.

Za izuzetne rezultate postignute u ovoj oblasti dobio je zvanje majstora za umetnost i zanat. Zbog specifičnosti materijala u kome su izvedena, dela ovog umetnika privlače pažnju stručnjaka ali i šire.

Ovo je prva izložba Rafaela Sameca u Srbiji.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Otvorena izložba voštanih skulptura

Izvor: Blic, 17.Apr.2011

U galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji danas je otvorena nesvakidašnja izložba voštanih skulptura autora Rafaela Sameca. ..Rafael Samec je umetnik iz Slovenije, koji je imao više od 120 izložbi u zemlji i inostranstvu, a ovo je njegova prva izložba u Srbiji...Gotovo tri decenije Samec...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.