Izgradnja kanalizacije u zemunskim naseljima

Izvor: Studio B, 28.Okt.2010, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja kanalizacije u zemunskim naseljima

U zemunskom naselju Školsko dobro počela je izgradnja kanalizacije koja bi trebalo da bude završena do kraja januara. Na kanalizacioni sistem biće priključeno 500 domaćinstava ovog i naselja Plavi horizonti.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić i generalni direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" Cvijo Babić obišli su zemunsko naselje Školsko dobro, gde su počeli radovi na izgradnji fekalne kanalazacije koja će obezbediti priključak za >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 500 domaćinstava.

Posle završetka kompletnih radova, priključak na gradsku kanlizacionu mrežu biće omogućen u naseljima Plavi horizonti i Školsko dobro za 6.000 sugrađana koji na taj trenutak čekaju 40 godina, istakao je Šapić.

- Takođe, sa početkom ovih radova grad je, zajedno sa „Beogradskim vodovodom i kanalizacijom", započeo izgradnju kanalizacione mreže u naseljima Zuce, Pinosava i Beli Potok u opštini Voždovac, za oko 10.000 korisnika. Uvođenje kanalizacije u tih pet naselja, sa predviđenim ulaganjem od milijardu i po dinara ili 15 miliona evra, predstavlja najveću investiciju u ovoj godini, dok je naredne predviđeno postavljanje kanalizacije u naselju Šangaj i u nekim delovoma Borče, najavio je pomoćnik gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, završetak radova u zemunskom naselju očekuje se do kraja januara, a do sredine sledeće godine i u pomenutom delu Voždovca sa ciljem, kako je istakao, da za nekoliko godina čitav Beograd bude pokriven kanalizacionom mrežom.

Kada je reč o tehničkim stvarima, pripremljeno je detaljno obaveštenje za sve one koji to žele kako i na koji način mogu da se priključe na kanalizacionu mrežu u naselju Školsko dobro, istakao je direktor „Beogradskog vodovoda i kanalizacije" Cvijo Babić.

- Kako bi ova investicija bila održiva, građanima je ponuđena minimalna cena u iznosu od 1.250 evra po priključku, što predstavlja 20 odsto od ukupne investicije, dok će ostatak obezbediti grad, uz mogućnost plaćanja na rate od jedne do pet godina, precizirao je Babić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IZGRADNJA KANALIZACIONE MREZE ZA 500 DOMAĆINSTAVA

Izvor: Kurir, 28.Okt.2010

BEOGRAD- Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić i generalni direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Cvijo Babić obišli su danas zemunsko naselje Školsko dobro, gde je počela izgradnja fekalne kanalazacije koja će obezbediti priključak za 500 domaćinstava, saopšteno je...

Nastavak na Kurir...

Stiže kanalizacija u Školsko dobro i Plave horizonte

Izvor: Press, 28.Okt.2010

U Školskom dobru u Zemunu ove nedelje počela je izgradnja kanalizacione mreže na koju će do kraja januara moći da se priključi oko 6.000 meštana ovog, kao i naselja Plavi horizonti. Meštani su prezadovoljni jer će nakon pola veka moći da zaborave...

Nastavak na Press...

Izgradnja kanalizacione mreže za 500 domaćinstava

Izvor: Glas javnosti, 29.Okt.2010, 07:37

BEOGRAD- Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić i generalni direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Cvijo Babić obišli su danas zemunsko naselje Školsko dobro, gde je počela izgradnja fekalne kanalazacije koja će obezbediti priključak za 500 domaćinstava, saopšteno je...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.