Izetbegović: Nećemo tolerisati pretnje iz Beograda

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Mar.2016, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Nećemo tolerisati pretnje iz Beograda

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da se "u predizbornim kampanjama olako izgovaraju jake reči, ali kada je Bosna i Hercegovina u pitanju, reč "nasilje" ne treba izgovarati u Beogradu".

U izjavi sa saravski portal faktor.ba, Izetbegović tvrdi da "Bosna i Hercegovina niti je u prošlosti pokretala nasilje i vršila agresiju, niti to u budućnosti namerava da čini".

"Međutim, istina i pravda su nešto od čega niti možemo niti smemo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odustati, i koristićemo sve pravne mehanizme koji su nam na raspolaganju da do njih na kraju i dođemo. Nakon nasilja koje smo pretrpeli, proglašavati naše legitimno i legalno posezanje za međunarodnim pravom "sprovođenjem osvete nad Srbima" je zamena teza koja neće proći", poručio je Izetbegović za sarajevski medij.

Izetbegović je rekao "ne želimo nikakav sukob, ni sa Srbima ni sa Srbijom", ali "nećemo tolerisati da nam se samo par dana nakon što su presudom Radovanu Karadžiću definitivno utvrđeni užasni zločini počinjeni u Bosni i Hercegovini, pre svega nad Bošnjacima, iz Beograda preti da ćemo mi biti krivi za novu spiralu nasilja, ako budemo tražili pravdu pred međunarodnim sudovima".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.