Isprobali smo voz koji saobraća od Pančeva do Beograda preko novog železničkog mosta

Izvor: Blic, 21.Okt.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isprobali smo voz koji saobraća od Pančeva do Beograda preko novog železničkog mosta

Od stanice Pančevo glavna do Beograda, Dunav stanice, ovim vozom se putuje tačno 40 minuta. Ovo vreme biće kraće kada radovi budu potpuno završeni.

Pre nekoliko godina, dok još nije počelo da se gradi, kažu nam putnici, bilo je potrebno isto toliko, ali se dosta toga izmenilo.

- To je zbog radova. Mnogo se gradi oko šina, ima puno radnika, pa ni voz ne može da ubrza. Pre par godina najgore je bilo na Pančevačkom mostu. Tada je Beovozu trebalo i po 10 minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samo da pređe preko Dunava. Sada se prelazi znatno brže - rekli su nam stariji putnici koji se redovno voze Beovozom.

Oko novog železničkog mosta i dalje traju radovi, sa velike barže koja je ukotvljena ispod, na Tamišu. Veliki broj građevinskih mašina kopa, premešta betonske grede, nosi višak iskopane zemlje.

Ne gradi se samo oko mosta. Duž cele trase gotovo da nema pedlja koji nije zahvaćen radovima. Između svake stanice teške mašine, bageri i kamioni, raščišćavaju zemlju i uređuju prostor oko šina. Svaka usputna stanica do Beograda je zasebno gradilište. Mnoge su već pri kraju i već se postavljaju kocke na peronima i sprovode kablovi.

- Kad sam ja počeo da studiram, 2007/2008 godine, mesečna karta za studente je bila 600 dinara, a sada je mesečna oko 1.600 - rekao nam je jedan od putnika.

Pruge ćemo i imati, ali po njima bi trebalo da idu i vozovi, kojih za sada, izgleda nema dovoljno. Po redu vožnje, iz Pančeva za Beograd vozovi polaze u svega nekoliko termina, uglavnom ujutru od 6 do 7 sati, i uveče od 17.45 do 20.31. U međuvremenu još nekoliko vozova prođe kroz Pančevo iz Vršca i Zrenjanina, pa ukoliko zakasnite na voz, možete odmah da produžite do autobuske stanice, jer će naredni voz doći tek kroz par sati.

- Bilo bi lepo da vozovi idu na svakih sat vremena. I mi bismo to voleli, ali...- priča kondukter u vozu kao pomiren sa sudbinom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.