Izvor: Blic, 19.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isključivanje struje neplatišama "sporo i otežano"

Isključivanje struje neredovnim platišama je "sporo i otežano", jer su građani nezadovoljni i bune se što im se isključuje električna energija. Međutim, kako je danas rečeno Tanjugu u "Elektrodistribuciji Beograd" (EDB), na šalterima tog preduzeća povećan je broj građana koji izmiruju svoje račune.



Na terenu je povećan broj ekipa EDB-a koje učestvuju u akciji "intezivnijeg isključivanja struje neredovnim platišama", rekao je glavni inžinjer Branislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vujanac. Prema njegovim rečima planirano je da intenzivnija isključenja električne energije traju do 1. septembra, ali zbog otežanog rada ekipa Elektrodistribucije moguće i da se akcija produži. Preduzeća i građani duguju više od 10 milijardi dinara EDB-u i zbog toga je ovo preduzeće prinuđeno da preduzme nepopularnu meru isključenja snabdevanja strujom, podsetio je Vujanac.

Domaćinstva iz Beograda za utrošenu struju EDB-u duguju oko 5,41 milijardi dinara, a preduzeća oko 5,082 milijardi dinara. Među najvećim dužnicima EDB-a su, kako je Tanjugu rečeno početkom juna u EDB, firme u stečaju i one koje čekaju privatizaciju, ali i brojni sportski klubovi i društva, kao i vlasnici kafića i splavova. U kategoriji fizičkih lica, najveći dužnici su vlasnici vila u prigradskim naseljima i na Dedinju. Najredovnije platiše su penzioneri i građani sa manjim primanjima.

Preduzeća i fizička lica, kojima struja bude isključena moraju da plate ceo dug i 770 dinara za ponovno priključenje električne energije ako su priključeni na brojilo, odnosno 4.500 hiljade dinara ako su priključeni na banderu. Dužnici svoj dug mogu da otplate tako što bi deo isplatili odmah, a ostatak u mesečnim ratama, poručuju iz EDB-a.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.