Irski fotograf peške stigao u Srbiju

Izvor: Kurir, 15.Jun.2012, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irski fotograf peške stigao u Srbiju

Džejms Tomas Kork provešće mesec dana pešačeći Srbijom do Bugarske

BEOGRAD - Irski fotograf Džejms Tomas Kork (James Thomas Cork), koji je pre tri meseca pešice krenuo na 20.000 kilometara dug put od Škotske do Novog Zelanda kako bi prikupio sredstva i podigao svest ljudi o radu Unicefa, stigao je u Srbiju.

Kako je saopšteno iz Unicefa, Džejms će provesti mesec dana u Srbiji pešačeći uz Dunav do Beograda, a zatim kroz centralnu Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << do Sofije u Bugarskoj.

Tokom putovanja će obići tri kontinenta i proći kroz 16 zemalja u toku dve godine. Na putu Džejms upoznaje stanovnike gradova sa volonterskim programima Unicefa i drži predavanja u školama, navodi se u saopštenju i dodaje da se fotograf nada da će kroz podizanje svesti o organizaciji, tokom ovog puta prikupiti 1.000.000 dolara za programe za decu u svetu.

Džejms je strastveni fotograf duže od deset godina, studirao je film i fotografiju, a svoje iskustvo sa ovog putovanja i izazove sa kojima se suočava dokumentuje fotografijama i filmskim zapisima koji mogu da se prate preko web adrese www.justgoingforastroll.com i na njegovim Fejsbuk i Tviter stranicama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.