IZLOŽBA RUKOTVORINA U RK BEOGRAĐANKA

Izvor: Kurir, 22.Avg.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZLOŽBA RUKOTVORINA U RK "BEOGRAĐANKA"

BEOGRAD - Promotivna izložba rukotvorina članica "Etno mreže" biće otvorena sutra u prostoru Robne kuće "Beograđanka" i trajaće četiri nedelje - do sredine septembra, najavljeno je iz te strukovne organizacije žena.

Posetiocima će biti predstavljeni odevni predmeti, suveniri i predmeti za opremanje enterijera - radovi žena iz svih krajeva Srbije.

Svi predmeti koji će se naći na izložbi su ručno rađeni unikati, opremljeni adekvatnim pakovanjem i sertifikatima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a zainteresovani će moći i da kupe radove koji im privuku najviše pažnje.

Sofija Arsić, stručni koordinator "Etno mreže", istakla je da su Beograđanima nakon skoro 20 godina ponovo dostupni proizvodi prilikom čije izrade su oživljene stare, zaboravljene tehnike, a koji su uz pomoć dizajnera uobličeni u predmete realne upotrebne vrednosti u svakodnevnom životu.

- Od materijala je najviše korišćena vuna prerađena u vunovlačarskim radnjama, koja je domaći proizvod, a rukotvorine su istovremeno doprinos oživljavanju starih zanata i prilika za naše sugrađane da svoje domove ukrase tradicionalnim motivima - kazala je Arsić.

Kako je navedeno u saopštenju, kompanija RK "Beograd" je izašla u susret članicama "Etno mreže", jer je ovu promotivnu postavku prepoznala kao manifestaciju značajnu za promociju tradicionalnih vrednosti i autentičnih motiva i rukotvorina.

Promotivna izložba rukotvorina članica "Etno mreže", koji su postali sinonim za rafiniran spoj tradicionalnih tehnika i modernog dizajna, biće postavljena u prizemlju RK "Beograd" u zgradi Beograđanke.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Izložba rukotvorina u RK "Beograđanka"

Izvor: Glas javnosti, 23.Avg.2011, 07:09

BEOGRAD - Promotivna izložba rukotvorina članica "Etno mreže" biće otvorena sutra u prostoru Robne kuće "Beograđanka" i trajaće četiri nedelje - do sredine septembra, najavljeno je iz te strukovne organizacije žena...Posetiocima će biti predstavljeni odevni predmeti, suveniri i predmeti za...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.