I unuke hvatale bidermajer

Izvor: Blic, 21.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I unuke hvatale bidermajer

Policajac i učiteljica u penziji, Vitomir Savković (75) i njegova petnaest godina mlađa izabranica Ružica juče su, sa ostalih 99 parova, na platou ispred Starog dvora jednoglasno rekli „da" zajedničkom životu.

Vitomiru je ovo treći, a Ružici drugi brak. Kažu da im se ideja o kolektivnom venčanju učinila uzbudljivom i zato su se, čim su odlučili da nastave život zajednički, prijavili. Upoznali su se slučajno tokom jednog putovanja i od tada su nerazdvojni. Oboje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saglasni da je za kvalitetan odnos u braku potrebno mnogo tolerancije i razumevanja - da niko ništa ne vidi i ne čuje.

Hrustanovićeva se udala na isti način

Zauvek budite jedni drugome najbolji prijatelj i ne odustajte od zajedničkog života - poručila je Radmila Hrustanović, zamenica gradonačelnika, koja je, prisećajući se svojih bračnih početaka, rekla da se i ona udala na sličan način na kolektivnom venčanju u Sarajevu. Doduše, tada je bilo svega desetak parova.

- Znamo šta nam treba da bismo lepo živeli - rekao je Vitomir koji ima desetoro dece i 39 unučića, a najavio je i da će uskoro usvojiti još jedno dete o kome će svi zajednički brinuti.

Iako je više od polovine mladenaca iz Beograda, ostali, koji su prvi put došli u prestonicu, dobro su se osećali. Samo je kiša, koja je povremeno rominjala, na trenutak kvarila raspoloženje okupljenih.

Iako je predviđeno da tek sledeće godine kolektivno venčanje bude obeleženo i medijskim kumstvima, Beograđanka Ljiljana Savić (36) kaže da ne bi upoznala čoveka svog života da nije bilo „Blic žene". Ona je zbog povrede kičme pet meseci ležala u krevetu. Prijatelji su joj doneli „Blic ženu" u kojoj je pročitala tekst o četovanju. Počela je da razmenjuje poruke i tako je upoznala grafičkog dizajnera Ognjena(39) sa kojim uskoro očekuje i prinovu.

- To je to. Od 1. januara smo zajedno i ja sam sada presrećna - rekla je Ljiljana.

Posle nešto kraće verzije bračnog zaveta, gromoglasnog „da" i puštanja belih golubova, mlade su bacile bidermajere i zajedno sa svojim izabranicima uputile se ka Skadarliji gde je bilo upriličeno svadbeno veselje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.