I HIPODROM TRAŽI PARTNERA Samo za sređivanje trkačke staze potrebno 3.000.000 EVRA

Izvor: Blic, 16.Nov.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I HIPODROM TRAŽI PARTNERA Samo za sređivanje trkačke staze potrebno 3.000.000 EVRA

Beogradski hipodrom, po svemu sudeći, ostaće na Carevoj ćupriji, ali mu je budućnost krajnje neizvesna. Samo za sređivanje oronule staze neophodna je investicija od 3.000.000 evra, pa se razmišlja o traženju privatnog partnera koji bi uložio u rekonstrukciju objekta.

Zbog dotrajale trkačke staze i zapuštenog prostora koji se godinama investiciono ne održava, vlasnici konja i članovi udruženja strahuju za budućnost Hipodroma.

- Na stazi postoje velika udubljenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << velike rupe, kamenje od drenažnog sistema izlazi na površinu, konji povređuju zglobove i tetive. Procenat povreda mnogo je veći nego što je bio ranijih godina – rekao je Aleksandar Radovanović iz Udruženja ljubitelja Beogradskog hipodroma.

Ove godine praktično nije bilo trkačke sezone, održana su samo tri trkačka dana.

- Kompletnu organizaciju i nagradni fond obezbedili smo samostalno, iako je to posao javnog preduzeća. Kada su došli da gazduju ovim prostorom, obećali su da će organizovati trke i podići sve na evropski nivo – dodaje Radovanović.

U JP "Beogradski hipodrom" ne kriju da je situacija teška.

- Staza jeste propala, ruinirana, dugi niz godina nije ulagano u nju. Staza mora ispočetka da se radi, to je investicija od oko 3.000.000 evra, što je ozbiljna investicija za grad Beograd, a naročito za javno preduzeće "Beogradski hipodrom". Gledamo da nađemo nekog ko bi ušao sa nama u javno partnerstvo, kako bi se staza dovela u red – objasnio je Veljko Rosić, v. d. direktora JP "Beogradski hipodrom".

Ovo preduzeće sada ima samo dvoje stalno zaposlenih, kako bi se racionalnije poslovalo.

- Trkačkim danima otvorili smo kapije da se ulazi besplatno. Imamo ogromne troškove što se tiče vode i iznošenja konjskog đubriva. Prošle godine smo izneli oko 80 šlepera, reda veličine oko 3.000.000 dinara nas to košta godšnje. To smo preuzeli na sebe iako nije bila naša obaveza  – rekao je Rosić.

Glavna tribina sa krovom i nosećim stubovima izgorela je u požaru pre 17 godina, a betonske tribine koje se nalaze u neposrednoj blizini, dotrajale su i čekaju rekonstrukciju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.