Humanitarna akcija JDP-a i Fondacije Divac

Izvor: Studio B, 29.Maj.2012, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna akcija JDP-a i Fondacije Divac

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu otvorena je prodajna izložba slika, čiji je prihod namenjen stambenom zbrinjavanju izbeglih i raseljenih lica kroz humanitarnu akciju Fondacije Ana i Vlade Divac.

Proslavljeni košarkaš i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Divac izrazio je zahvalnost JDP-u, dramskim umetnicima, mladim slikarima i svima koji su prepoznali ciljeve ove akcije.

Naša Fondacija želi da zatvori sve kolektivne centre za izbegle i raseljena lica na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << teritoriji Srbije i obezbedi tim ljudima pravi krov nad glavom, naglasio je on.

Divac je podsetio da je projekat "Da svi pomognemo!" namenjen našim sunarodnicima koji žive u kolektivnim centrima više od 15 godina na teritoriji Beograda.

On je istakao da je već počela gradnja četiri zgrade, jedna je završena, a tri su u procesu i pozvao sve koji žele da stupe u isti tim da učestvuju u ovoj akciji.

Vršilac dužnosti direktora JDP-a Tamara Vučković Manojlović reka je da se to pozoršte rado odazvalo pozivu Fondacije Ana i Vlade Divac i najavila da će prodajna izložba radova likovnih umetnika u foajeu JDP-a trajati deset dana.

Pored toga, JDP je odlučio da pokloni u iste svrhe i prihod od svoje predstave "Tako je moralo biti" Branislava Nušića u režiji Egona Savina, koja je na repertoaru 5. juna.

Izložba obuhvata slike u različitim formatima i tehnikama, kao i nekoliko skulptura. Autori su mladi, ali afirmisani umetnici Nina Ivanović, Isidora Krstić, Ivana Marković, Nemanja Nikolić, Ivan Ilijev i Tamara Miodragović.

Postavka može da se vidi svakog dana od 10 do 20 sati.

Predstava "Tako je moralo biti" je uzbudljiva i potresna priča iz starog Beograda koja pokazuje kako zavist i sujeta, neodgovornost i gramzivost, gordost i sebičnost u jednoj porodici - i u sredini kojom gospodari novac - mogu uništiti život čestitog bića rastrgnutog između ljubavi i osećanja dužnosti.

Uloge igraju Predrag Ejdus, Branka Petrić, Anita Mančić, Jelena Petrović, Nebojša Dugalić, Mihailo Janketić, Miodrag Radovanović, Radovan Vujović / Miloš Anđelković, Vojin Ćetković, Ana Simić / Jelena Angelovski, Andrea Forca i Ivan Pantović.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.