Hrvatska predsednica u Beogradu u maju ili julu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska predsednica u Beogradu u maju ili julu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posetiće Beograd u maju ili julu, saznaje Danas od diplomatskih izvora u Beogradu i Hrvatskoj.

Kako je objašnjeno Danasu, zbog njenih, ali i obaveza našeg državnog vrha, poseta u ovom trenutku nije mogla da bude organizovana pre.

Izvori navode da su za Kitarovićevu veoma važni odnosi sa BiH, te da je zbog toga odlučila da najpre poseti Sarajevo.

Diplomatski izvori Danasa iz Hrvatske su nam rekli da je za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nju i Zagreb Srbija najvažniji strateški partner u regionu i da namerava da sa Beogradom najbliže sarađuje, ali da je zbog približavanja izbora retorika, a koju prati biračko telo HDZ, čiji je ona član, suzdržanija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.