Hitna sanacija klizišta u Ritopeku

Izvor: Studio B, 11.Mar.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitna sanacija klizišta u Ritopeku

Brdo je krenulo da klizi ka Dunavu, JKP „Beograd-put” je odmah na terenu preduzeo hitnu sanaciju klizišta.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović obišao je danas radove na hitnoj sanaciji klizišta koje je ugrozilo saobraćaj u Ritopeku.

- Moralo je da se reaguje izuzetno brzo i upravo tako je i urađeno. Brdo je krenulo da klizi ka Dunavu, JKP „Beograd-put" je odmah bio na terenu i preduzeta je hitna sanacija klizišta. Na taj način ponovo je uspostavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << saobraćaj na ovoj izuzetno važnoj saobraćajnici u opštini Grocka. Ovo je jedini put koji povezuje Ritopek sa Smederevskim putem. Sada saobraćaj funkcioniše najnormalnije, uključujući i sistem javnog prevoza - rekao je Mladenović i dodao da se klizišta javljaju na dnevnom nivou i zbog toga je veoma važno da građani koji su ugroženi obavezno kontaktiraju opštinu, kako bi na teren izašli najpre opštinski stručno-operativni timovi, a nakon njih i gradski.

Direktor „Beograd-puta" Ivan Tejić naglasio je da je put koji je oštećen klizištem osposobljen za dva dana. Sledeće na redu je postavljanje cevi u kanal, sve će se vratiti u prvobitno stanje, postaviće se asfalt i urediti pristupne saobraćajnice.

Predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović rekao je da je ovo klizište i ranije izazivalo probleme.

- Kuće nisu bile ugrožene, ali će preventivno čišćenje kanala početi sledeće nedelje - rekao je Dilberović.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.