Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 24.Feb.2010, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitna pomoć obavila 186 intervencija

BEOGRAD - Hitna pomoć je u protekla 24 časa obavila 186 lekarskih intervencija, od kojih 51 na javnom mestu, izjavila je portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

Hitna pomoć je noćas obavila 92 lekarske intervencije, od kojih 12 na javnom mestu i pomoć je bila potrebna osobama sa hipertenzijom, bolovima u grudima, srčanim bolesnicima, astmatičarima i ljudima sa karcinomom.

Hitna pomoć je sinoć itnervenisla na Ibarskoj magistrali kod OMV pumpe, gde u udesu poginuo pešak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kao i na Pančevačkom putu kod kafane "Mali raj", gde u saobraćajki povređen 29-godišnji muškarac, koji je sa povredama grudnog koša i stopala prebačen u Urgentni centar.

Hitna pomoć je juče obavila 94 lekarske intervencije, od kojih 39 na javnom mestu i pomoć je bila potrebna osobama sa šlogovima i bolovima u grudima.

Juče u 07.43 časova Hitna pomoć je dobila poziv da je u ulici Radnih akcija u Železniku u saobraćaju oboren pešak koji je sa politraumom, odnosno povredama više organa prebačen u Urgentni centar.

Istog dana u 10.40 sati Hitna pomoć je dobila poziv da je u Ustaničkoj ulici 63 u saobraćaju pešak zadobio povrede glave, kuka i nogu.

Doktor Macura je poručila hroničnim bolesnicima da rade telesne vežbe u stanu, da se pripreme za predstojeće proleće i da skidaju suvišne kilograme.

Hronični bolesnici bi trebalo da kontrolišu arterijski pritisak, da u ishrani izbegavaju slano i masno, da uzimaju voće i povrće, da izlaze iz kuće kada je lepo vreme, da se adekvatno oblače, dok je u saobraćaju neophodno biti oprezan, saveti su dr Macure.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.