HUMANI BEOGRAĐANI Celu noć donosili toplu garderobu u park i vodili promrzle migrante svojim kućama

Izvor: Blic, 11.Sep.2015, 02:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUMANI BEOGRAĐANI Celu noć donosili toplu garderobu u park i vodili promrzle migrante svojim kućama

Beograđani su do kasno u noć donosili pomoć migrantima koji su ostali u parku kod Železničke stanice i Ekonomskog fakulteta. U parku su izbeglice koje nisu imale gde da se sklone od kiše. Ne samo što su celu noć donosili svoje stvari, već je jedan od njih, Beograđanin Branko Đorđević, jednu porodicu odveo u svoj dom i sklonio od hladne, kišne noći!

Kada je Beograđanin Branko Đorđević pročitao na internetu da mnogi migranti moraju da prespavaju kišnu noć u parku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odlučio je da smesti bar jednu porodicu u svoj dom na Kumodražu.

Međutim, kada je ugledao majku sa petoro dece, odlučio je da poveze što više ljudi. Pošto nije imao dovoljno mesta u svojim kolima, pripomogla mu je i ekipa "Blica" koja se zatekla na terenu i prevezla deo migranata do njegovog doma.

- Rešio sam da bar nekome pomognem večeras. Neka ostanu kod mene dan-dva, neka se istuširaju. Dok je bilo lepo vreme mogli su da spavaju ovde, a ovo sada je strašno - ispričao nam je Đorđević u parku.

U isto vreme dogovarao se sa majkom petoro dece oko toga ko može da prespava kod njega.

- Možemo li da krenemo - nestrpljivo je upitao jedan dečak.

Đorđević je u svom domu smestio Faten, njeno petoro dece i rođaku.

Oni koji nisu mogli da ponude smeštaj, donosili su odeću i hranu.

- Donela sam malo garderobe što sam imala od svog deteta, hranu i mleko. Kada sam na internetu pročitala da ovde plivaju ljudi u parku i da je potrebno da se ljudima donese garderoba, došla sam da pomognem - priča Ljiljana Petrić iz Borče.

Avganistanci kojima je uručila pomoć bili su srećni. Ostavila im je imalo novca.

U drugom delu parka jedna devojka nije mogla da sakrije suze. Donela je pomoć za devojčicu koju više ne može da pronađe.

- Najgore je što su bosi. Što su mokri i što su bosi. Ta devojčica koju sam ja našla je bila tu i dok sam se ja vratila nje nije bilo - uznemireno je govorila naša sugrađanka Vanja.

Pomoć su sinoć donele i dve Obrenovčanke.

-Greota je. I mi smo bili poplavljeni. Ovo nas podseća na te dane, i preteško je… - kaže Verka Petrović.

Jedan migrant bio je presrećan kada je video da Verka iz svoje kese vadi trenerku. Bio je u kratkim pantalonama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.