HUMANE KNJIGE

Izvor: Kurir, 29.Okt.2010, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUMANE KNJIGE

Ni četvrti sajamski dan nije prošao uzalud: posle Kurirove akcije „Dajte knjigu za decu“ usledila je pomoć za Sigurnu kuću, a potom i za prihvatilište

U moru knjiga - more poznatih ličnosti!

Nakon što su pokazali svoju humanost i podržali našu akciju, u „Laguni" su organizovali i podelu knjiga deci iz prihvatilišta!

Vesna Dedić, Iva Štrljić, Aleksandar Srećković, Miloš Maksimović, Ljubivoje Ršumović, Dejan Milojević, Uroš Petrović >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << samo su neka od poznatih imena koja su pomogla da prihvatilište dobije svoju biblioteku:

- Zadovoljstvo mi je što sam s decom iz prihvatilišta, ne samo zato što sam pisac nego i majka! Deci uvek treba pomoći. Lepo je videti ove divne mališane iz prihvatilišta i osmehe na njihovim licima. Ovakvih akcija bi trebalo da bude više - kaže novinarka Vesna Dedić.

Legenda dečjeg pesništva Ljubivoje Ršumović takođe je pozdravio sve prisutne:

- Ljudi više ne žive u brizi, ko nema u glavi, ima u knjizi - njegove su reči.

- Želim da ova deca u život krenu spremni i dovoljno obrazovani. Knjiga nedostaje deci i zato sam ovde - rekao je Aleksandar Srećković.

Akciji se pridružilo i Pozorište na Terazijama: ceo prihod od prodaje karata na Sajmu biće upućen Prihvatilištu za decu - potvrdila je PR Vanja Gavrovski.

Marija Nerandžić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.