HIT Autobusi GSP-a će ubuduće imati i SPECIJALNA SEDIŠTA

Izvor: Blic, 12.Okt.2017, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT Autobusi GSP-a će ubuduće imati i SPECIJALNA SEDIŠTA

Autobusi GSP “Beograd”, barem neki od njih, ubuduće će imati specijalna bezbedna sedišta za decu koja su montirana u zglobnom vozilu “Ikarbusa”.

Gradonačelnik Siniša Mali je istakao da ovo predstavlja novinu u ovom delu Evrope, jer niko još nije uradio ništa slično, ali i naglasio da je svima u Gradu Beogradu najbitnije da se sve kreće u pravcu veće bezbednosti dece u saobraćaju.

– Danas smo svedoci uvođenja jedne velike novine u vozilima GSP „Beograd”. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << U novom zglobnom “Ikarbusovom” autobusu postavljena su četiri sigurnosna sedišta za decu do 12 godina. To su posebna sedišta sa pojasevima, dok se prekoputa tih sedišta nalaze mesta za roditelje. Ovo je samo prvi korak – eksperiment, a ukoliko se pokaže kao uspešan, od naredne godine ćemo kupovinu vozila usloviti postojanjem ovakvih sigurnosnih sedišta za decu – rekao je Mali.

Direktor JKP GSP „Beograd” Željko Milković rekao je da je današnji dan poseban za preduzeće na čijem je čelu, ali da će slično biti i sutra kada GSP „Beograd” slavi 125 godina postojanja.

– Ovaj projekat je osmišljen pre oko dve godine i posebno želim da zahvalim Agenciji za bezbednost saobraćaja i Gradu Beogradu, koji su prepoznali značaj i podržali projekat. Ugradnja ovih sigurnosnih sedišta podiže bezbednost na zavidan nivo. Ovo vozilo će biti na ulicama Beograda i želimo da čujemo predloge i sugestije od roditelja koji se voze sa decom u gradskom prevozu – rekao je Milković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.