Grocka: Rekonstrukcija Bulevara oslobođenja posle 30 godina

Izvor: Studio B, 31.Jan.2016, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grocka: Rekonstrukcija Bulevara oslobođenja posle 30 godina

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišli su radove na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja sa infrastrukturom u opštini Grocka.

Gradonačelnik je rekao da je ta ulica bila zapostavljena 30 godina, kaldrma je bila ruinirana i nije bila bezbedna za saobraćaj.

- Sada se radi potpuna rekonstrukcija, menjaju se kanalizacione cevi, biće urađen novi asfalt, nova parking mesta, rasveta, a ulica će dobiti i drvored. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << To će biti nova i lepa slika Grocke koju ćemo imati do aprila, kada će radovi biti završeni - istakao je Siniša Mali.

On je naveo da se u toj opšti rekonstruiše osnovna škola u Dražnju, Dom zdravlja u Begaljici, da će ove godine početi uređivanje biblioteke, postavljaće se dečji mobilijar, „sve ono što građani žele".

- Na ovaj način pokazujemo da ne pravimo razliku između prigradskih i opština u centru grada. Ove godine će početi rekonstrukcija Kalenić pijace, Trga Slavija i Trga republike, ali ćemo raditi i ono što je važno za građane Grocke, Barajeva, Mladenovca, Obrenovca, jer su svi građani jednaki i isvi imaju ista prava - naglasio je Siniša Mali i podsetio da je u Beogradu prošle godine započet veliki projekat obnove kanalizacione i vodovodne mreže u prestonici.

Prema njegovim rečima, u sledećih osam godina svaki građanin u Beogradu će imati priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Trenutno, dodao je gradonačelnik, menjamo azbestne vodovodne cevi u Leštanima, a od marta ćemo ih menjati i u Vinči.

- Za nas je veoma važno i asfaltiranje do svake kuće i zgrade, što je prethodna gradska vlast zanemarila. Prošle godine smo u Grockoj asfaltirali 15 kilometara ulica, a ove godine ćemo asfaltirati 20 odsto više. To radimo zajedno sa opštinskom upravom, mi izdvajamo novac, a oni rade i slušaju građane - kazao je Mali i zahvalio ministru Stefanoviću na posvećenosti MUP-a jer je Beograd u poslednje dve godine sigurniji i bezbedniji grad, a saradnja Grada i tog ministarstva nikada nije bila bolja.

Govoreći o izmenama Zakona o Komunalnoj policiji, gradonačelnik je rekao da će biti veći broj komunalnih policajaca na ulicama, te da će raditi zajedno sa regularnim policajcima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izrazio zadovoljstvo onim što je video u Grockoj, kao i onim što rade gradska i opštinska vlast.

- Pred njima je težak zadatak da nadoknade sve ono što nije bilo urađeno prethodnih godina. Nije lako u narednim godinama izgraditi kompletnu kanalizacionu i vodovodnu mrežu u celom gradu, asfaltirati do svake kuće, ali rezultati su tu i to nisu prazne priče - naglasio je Stefanović i dodao da je u Grockoj u prethodnih godinu dana kriminalitet smanjen za pet odsto, kao i da je povećan broj rasvetljenih krivičnih dela.

On je podsetio da je nedavno u Leštanima otvorena policijska ispostava, te da je veoma intezivirina saradnja sa građanima u smislu da se čuje šta su njihove potrebe.

Događaju su prisustvovali i sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" Svetozar Veselinović, diretorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Nela Mićović, predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.