“Gradsko stambeno” nudi adaptaciju u zamenu za nadziđivanje

Izvor: S media, 21.Okt.2010, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Gradsko stambeno” nudi adaptaciju u zamenu za nadziđivanje

Javno preduzeće "Gradsko stambeno" predstavilo je Beograđanima projekat “Krovovi Beograda” koji podrazumeva kompletno sređivanje zajedničkih delova zgrada u zamenu za nadziđivanje i adaptaciju krovova.

Kroz projekat “Krovovi Beograda” to preduzeće je ponudilo građanima da u zamenu za nadziđivanje i dogradnju novih stanova kompletno sredi sve zajedničke delove zgrada, izjavio je direktor “Gradskog stambenog” Slobodan Miljković.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao da “Gradsko stambeno” spremno da ukloni sve nedostatke na zgradama, popravi krovove, fasade, zajedničke instalacije, elektroinstalacije, dotrajale cevi, liftove..

Miljković je objasnio da će radovi, nakon što budu odrađene sve procedure, početi 2011. godine i trajaće nekoliko godina.

-Prodajom nadzidanih stanova “Gradsko stambeno” će obezbediti sredstva koja će posle biti uložena u revitalizaciju zgrada, rekao je Miljković i dodao da će se ti stanovi prodavati po komercijalnoj ceni na tržištu.

On je istakao da zgrade koje se nalaze na boljim lokacijama u gradu neće imati prioritet.

-Ukoliko se dogodi da ostvarimo suficit na nekoj lokaciji, taj novac ćemo uložiti tamo gde cena dogradnje ne može da pokrije troškove ulaganja, objasnio je Miljković i istakao da ne žele da zapostave rubne opštine.

Miljković je dodao da profit nije cilj, već da oni žele da izađu u susret svim Beograđanima i reše probleme koji već dugo postoje.

-Ne postoji nikakav konkurs i neće biti prioriteta, u proceduru ulaze zgrade koje se prve jave, naglasio je Miljković i dodao da ako ne budu imali dovoljno sredstava, uzeće kredite.

On je istakao da oni ne žele da prave “kanarince” od zgrada i da će raditi sa najboljim materijalima.

-Beograd treba da bude beo, rekao je Miljković.

U projektu mogu da učestvuju sve zgrade koje imaju potpisan ugovor o odžavanju sa “Gradskim stambenim”, kod kojih postoji mogućnost nadziđivanja stambenog prostora i ukoliko ispunjavaju određene urbanističke uslove.

-Sve zgrade koje ispunjavaju ove uslove mogu da nam se obrate, preko kol centra, poštom, mejlom ili lično, da bismo krenuli u procedure, objasnio je Miljković.

On je objasnio da kada stanari skupe 51 odsto potpisa kreće procedura izrade

svih akata da bi došlo do prijave radova i same gradnje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.