Gradski čelnici posetili povređenog policajca: Rizikujete život za našu bezbednost

Izvor: Blic, 17.Feb.2015, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski čelnici posetili povređenog policajca: Rizikujete život za našu bezbednost

Policajca Milorada Dejanovića koji se oporavlja od opekotina koje je zadobio pokušavajući da spreči nasilnika da benzinom zapali sebe i rampu na parkiralištu na Starom sajmištu, danas je u bolnici posetila delegacija gradskih čelnika.

Njega su na VMA obišli gradski menadžer Goran Vesić, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

Poželeli su policajcu Miloradu Dejanoviću brz oporavak i zahvalili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mu na hrabrosti koju je pokazao 11. februara, kada je pokušavajući da spreči nasilnika koji je bocom benzina pokušao da zapali sebe i ulaznu rampu sam dobio teške opekotine.

Delegacija Skupštine grada je na ovaj način pružila podršku povređenom policajcu ali i svim pripadnicima policije koji danonoćno rade na beogradskim ulicama kako bi naš grad bio bezbedan.

Goran Vesić je povređenom policajcu kazao da je njegov čin herojski jer je "rizikovao sopstveni život da bi sprečio nasilnika da zapali sebe i uništi imovinu".

- Beogradski policajci svakodnevno rizikuju živote kako osigurali bezbednost građana naše prestonice i zaštitili njihovu imovinu. Zato svi treba da im budemo zahvalni i da učinimo sve što možemo da im pomognemo u njihovom teškom poslu - rekao je Vesić, i dodao da Skupština grada veoma tesno sarađuje sa MUP i ministrom Nebojšom Stefanovićem kako bi građani Beograda bili bezbedni.

- Pomogli smo MUP-u Srbije kako bi se pronašao prostor za otvaranje policijske ispostave u bloku 45 na Novom Beogradu, a u narednom periodu zajedno ćemo učiniti sve da se uspostave slična odeljenja u mnogim beogradskim naseljima kao što su Borča, Karaburma, Mirijevo, Žarkovo i mnoga druga. Tako će policajci biti bliže građanima i svi će se osećati sigunije. Beogradska policija kao i Komunalna policija rade važan posao za sve građane, štite njihovo sigurnost i imovinu i zato je važno da dobiju podršku građana u borbi protiv nasilnika, kriminalaca ili obesnika koji misle da mogu da rade šta hoće i da za njih ne važi zakon – rekao je Vesić.

Zamenik predsednika Skupštine grada Andrea Radulović je najavila da će predložiti odbornicima Skupštine grada da potpišu inicijativu da policajci Milorad Dejanović i Goran Kovačević budu predloženi za nagradu grada Beograda za herojsko delo.

– Ljudi poput Milorada Dejanovića i Gorana Kovačevića koji rizikuju sopstvene živote da bi spasli život drugog čoveka koji preti da će da se zapali su pravi heroji našeg vremena i zaslužuju da budu priznati od našeg društva. Hvala im za sve što su učinili a ja znam da u beogradskoj policiji kao i Komunalnoj policija ima još stotine heroja koji svaki dan rizikuju svoje živote da bi spasli nekog samo se za njihova dela nikada ne sazna. Zato će priznanje ovim herojima biti istovremeno priznanje za sve beogradske policajce – rekla je Andrea Radulović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rizikovao život da bi sprečio nasilnika

Izvor: Danas, 18.Feb.2015, 01:15

Policajca Milorada Dejanovića koji se oporavlja od opekotina, na Vojnomedicinskoj akademiji, koje zadobio tokom incidenta na parkiralištu „Parking servisa” na Starom Sajmištu, obišli su juče predstavnici Grada...Oni su Dejanoviću poželeli brz oporavak i zahvalili mu na hrabrosti koju je pokazao...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.