Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov podneo ostavku za skupštinskom govornicom!

Izvor: Blic, 12.Jun.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov podneo ostavku za skupštinskom govornicom!

Gradonačelnik Pavle Radanov podneo je ostavku pred odbornicima na današnjoj sednici Skupštine opštine, koji su prethodno razrešili gradskog većnika za komunalnu delatnost Predraga Patića (LDP) zbog problema sa vodom iz gradskog “Vodovoda”

Ukoliko Radanov to bude učinio i pismenim putem, gradska vlast koju čine SNS ispred koje je sam gradonačelnik, DS i LDP, će pasti.

Odbornici prethodno nisu dali podršku izveštaju koji je Patić podneo u vezi sa nedavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << problemima oko ispravnosti vode za piće i usvojili su tačku dnevnog reda izglasavanje Patićevog razrešenja.

Patić je za “Blic” izjavio da je reč o političkim previranjima, a ne o pravom problemu sa vodom.

- Nije tu reč više o kvalitetu vode, već se radi o tome da se prekomponuje vlast u Pančevu, jer mojom smenom LDP izlazi iz vladajuće koalicije – kaže Patić za “Blic”

Pre dva dana ostavku je podnela direktorka pančevačkog "Vodovoda" Milica Radovanović (DS), a odbornici su zatražili smenu i direktorke Zavoda za javno zdravlje dr Mice Sarić Tanasković.

Na jučerašnjoj vanrednoj sednici  na temu problema s vodom za piće nije dobijen odgovor zašto je došlo do toga da Pančevci po drugi put za mesec i po dana imaju neispravnu vodu za piće.

Kolaciji na vlasti u Pančevu je SNS, DS i LDP.

Radanov je rekao da je preuzeo ličnu odgovornost za harmonizaciju odnosa unutar lokalne koalicije koju čine stranke jako zavađene na državnom nivou i da je gradonačelnik samo postao slučajno nakon krize vlasti u Pančevu posle izbora 2012, kao i da mu je bila čast da obavlja tu funkciju.

- U prethodne dve godine je bilo više nasrtaja nekih političkih stranaka i grupa na ovu koaliciju u želji da neke stranke budu izbačene iz nje. Moj stav je ostao čvrst da politička stabilnost ne sme da se narušava. Pritom nisam vodio računa o svojim ličnim interesima, što me je politički koštalo, već sam bio gradonačelnik svih Pančevaca - kaže Radanov.

Radanov: Ostavku ću danas predati Gradskoj upravi

Ostavka gradonačelnika nije usvojena jer nije podneta u pisanoj formi. Radanov je nakon sednice rekao da će tekst njegove ostavke biti predat u toku dana na pisarnicu Gradske uprave. Nakon toga će Skupština na prvom narednom zasedanju konstatovati ostavku

Dodao je da ni sada neće voditi računa o svojim interesima, iako to može.

- Mogu da budem i dalje gradonačelnik, da pristajem na sve, da povijam kičmu, da pogazim kućno vaspitanje, ali ja to neću. Ne postoji funkcija niti novčana dobit koja može da me odvrati od onoga što ću vam reći, a to je da podnosim ostavku i da ostajem dosledan uverenjima koje sam imao na početku kad ste me izabrali - kaže Radanov.

On je rekao da se kao odgovoran čovek neće vratiti na mesto odbornika i da daje otkaz u JKP Zelenilo gde je pre izbora za gradonačelnika imao stalni radni odnos.

- Hoću vama svima i građanima da pokažem da se nikad nisam nosio nikakvom ličnom korišću, niti ti činim sada. Jedini motiv mi je bio da uradim nešto u ovom gradu - kaže Radanov.

Većina odbornika njegovo izlaganja je pozdravila aplauzom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.