Gradonačelnik: Beograd čeka poledicu, na snazi žuti meteoalarm

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2019, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik: Beograd čeka poledicu, na snazi "žuti meteoalarm"

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je danas da je na snazi "Žuti meteoalarm" zbog zahladjenja, te i zbog moguće poledice u naredna 24 sata.

Ekipe "Beograd-puta" preventivno posipaju ulice sollju, preneo je "Beoinfo".

"Molim gradjane da budu dodatno oprezni", rekao je gradonačelnik i zatražio od vozača automobila da daju prednost vozilima komunalnih preduzeća, zimskih službi i vozilima javnog gradskog prevoza.

Naveo je da po najavama meteorologa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "postoje uslovi da popodne i tokom noći u Beogradu padne ledena kiša, susnežica ili sneg" i dodao da "obim padavina ne bi trebalo da bude velik".

Saopštio je da su "zimske službe svakako u pripravnosti" pošto je pre smesc dana, početkom novembra, sazvao sednicu Štaba za vanredne situacije "na kojoj smo konstatovali da je Grad Beograd spreman za zimsku sezonu".

Radojičić je ocenio da je situacija bolja nego prethodnih godina jer je nabavljena dodatna mehanizacija za JKP "Beograd-put", "Zelenilo-Beograd", "Gradsku čistoću", "Beogradski vodovod i kanalizaciju".

Industrijsku so i ove godine Grad Beograd besplatno deli građanima posredstvom opštinskih štabova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.