Gradnje neće biti!

Izvor: Blic, 12.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradnje neće biti!

Popularna beogradska grupa „Ajzbrn" juče je održala besplatni koncert na porušenom dečjem igralištu u Petom parku na Zvezdari u znak podrške stanarima ovog kraja, koji se skoro dve godine bore za park.

Na jučerašnjem koncertu okupile su sve generacije iz ovog kraja, odlučno poručujući vlastima da gradnje u Petom parku neće biti. Glavna parola ovoga puta glasila je „Ako je park gradilište, ulica je igralište".

- Mi nismo u sukobu sa investitorom, ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne bude on doći će neki drugi, već sa gradskim vlastima koje 21 mesec zatvaraju oči pred našim problemom, proglašavaju se nenadležnim i čak tvrde da ovde nije ni bilo igrališta - kaže Snežana Marković, jedna od stanarki iz ovog kraja.

Preduzeće „Crnotravac" na ovoj lokaciji planira da izgradi stambeno-poslovni objekat, ali su se Zvezdarci tome odlučno usprotivili.

- Pre pet meseci je Ministarstvo za kapitalne investicije naložilo Sekretarijatu za urbanizam da zbog, zbog utvrđenih nepravilnosti, preispita i poništi dozvolu za gradnju, a oni to do danas nisu uradili - objašnjavaju stanari ujedinjeni u Udruženje komšija Petog parka.

Nakon svirke roditelji su se uputili sa svojim mališanima pred Skupštinu grada, gde su se deca igrala dvadesetak minuta, a potom skupila svoje „nepotrebne" rolere, vijače i lopte i ostavila ih „gradonačelniku na poklon".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.