Građevinska inspekcija obustavila nelegalnu gradnju

Izvor: Studio B, 14.Dec.2015, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građevinska inspekcija obustavila nelegalnu gradnju

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je, povodom nelegalne gradnje u Ulici maršala Birjuzova, da je gradska građevinska inspekcija reagovala i naterala građevinsku inspekciju Starog grada da postavi „žutu traku" i obustavi nedozvoljene radove.

Vesić je pojasnio da se gradnja do 800 kvadrata nalazi u nadležnosti opština, ali prema Zakonu o planiranju i izgradnji, gradska građevinska inspekcija ima pravo da uzme svaki predmet u svoju nadležnost ako opštinske vlasti ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rade svoj posao, kakav je sada slučaj sa Opštinom Stari grad.

- Pod pretnjom da ćemo podneti krivične prijave protiv nadležnih u Starom gradu, njihovi inspektori su jutros izašli na teren u Ulicu maršala Burjuzova 3-5 i postavili „žutu traku". Opštinska inspekcija je, takođe, u obavezi da protiv nesavesnog investitora podnese krivičnu prijavu, kako bi se postupak dalje odvijao po zakonu - istakao je gradski menadžer i zaključio da je ovo primer kako će se ubuduće rešavati ovakve pojave u Beogradu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

ZAUSTAVLJENA DIVLJA GRADNJA Posle pisanja "Blica" stavljena žuta traka na radove u Maršala Burjuzova

Izvor: Blic, 14.Dec.2015

Gradska građevinska inspekcija naterala je Građevinsku inspekciju Stari grad da obustavi nedozvoljene radove na objektu u Ulici Maršala Birjuzova, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić...Nelegalno nadziđivanje objekta u Maršala Birjuzova 3- 5 građani su u nedelju prijavili redakciji "Blica",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.