Grade novi most u Bariču: Radovi u Ulici Ace Tešića narednih 50 dana

Izvor: Blic, 13.Jul.2017, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grade novi most u Bariču: Radovi u Ulici Ace Tešića narednih 50 dana

U toku su radovi na izgradnji novog mosta u Ulici Ace Tešića u Bariču. S obzirom na to da je stari most prilično oštećen, pristupilo se izgradnji novog, saopštili su iz Opštine Obrenovac.

Radovi će trajati 50 dana, a do tada meštani iz ovog dela Bariča, trebalo bi da koriste alternativni pravac ulicom Baričkih boraca koja vodi do takozvanog Kamenog mosta.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Predrag Jovanović zamolio je meštane Bariča za malo strpljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prilikom izvođenja radova i istakao značaj rekonstrukcije ovog mosta pošto je bio u veoma lošem stanju. Poslednji radovi na sanaciji mosta izvođeni su pre više od 30 godina.

Dejan Kamber, savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac naglasio je da će se uporedo izvoditi i seča vegetacije u ovom delu u dužini od 500 metara.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je da će ovo leto obeležiti veliki infrastrukturni radovi, gde će pre svega biti otvoren objekat Stare banje, završetak rekonstrucije "Cevke" i nastavak radova na značajnim saobraćajnicama u svim mesnim zajednicama.

- Prvi radovi na ovom mostu pokazuju da će ovo biti jedan veliki građevinski zahvat, koji će sa obe strane zahtevati betonske lepeze koje će ojačati ovaj prostor i ceo vodotok, visine 6 metara. Na ovom prostoru se nalazi i klizište koje je nekoliko voćnjaka iz obližnjih dvorišta odnelo u kanal. Radovi će podrazumevati nov most, sa potpuno novim asfaltnim slojem i biće u potpunosti daleko bezbedniji za saobraćaj i pešake - istakao je Čučković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.