Grad pomaže borbu protiv trgovine ljudima

Izvor: Studio B, 17.Feb.2011, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad pomaže borbu protiv trgovine ljudima

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odobrio je da se iz gradskog budžeta izdvoji četiri miliona dinara Službi za koordinaciju zaštite žrtava trgovine ljudima radi pokrića troškova njihovog urgentnog zbrinjavanja.

Služba za koordinaciju zaštite žrtava trgovine ljudima radi pri beogradskom Zavodu za vaspitanje dece i omladine, a s obzirom na to da je u poslednje dve godine identifikovan veliki broj žrtava (tokom 2009. i 2010. godine ukupno 216 osoba), njihovo zbrinjavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << postalo je urgentno, prenosi Beoinfo.

Vlada Republike Srbije donela je 2006. godine Strategiju za borbu protiv trgovine ljudima, a 2009. godine i Nacionalni plan akcije za borbu protiv trgovine ljudima (NPA). Međutim, usled svetske ekonomske krize sredstva za finansiranje ovih aktivnosti nisu opredeljena, zbog čega je naša zemlja bila kritikovana u izveštajima Vlade SAD i Evropske komisije.

Novac kojim će grad Beograd pomoći borbu protiv trgovine ljudima namenjen je pružanju direktne pomoći žrtvama.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd pomaže borbu protiv trgovine ljudima

Izvor: Blic, 17.Feb.2011

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odobrio je da se iz gradskog budžeta izdvoji četiri miliona dinara Službi za koordinaciju zaštite žrtava trgovine ljudima radi pokrića troškova njihovog urgentnog zbrinjavanja. ..Služba za koordinaciju zaštite žrtava trgovine ljudima radi pri beogradskom...

Nastavak na Blic...

Pomoć Grada protiv trgovine ljudima

Izvor: Glas javnosti, 18.Feb.2011, 09:44

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda odobrio je da se iz gradskog budžeta izdvoji četiri miliona dinara Službi za koordinaciju zaštite žrtava trgovine ljudima radi pokrića troškova njihovog urgentnog zbrinjavanja...Služba za koordinaciju zaštite žrtava trgovine ljudima radi pri beogradskom Zavodu...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.