Grad je i u 2014. godini finansijski podržao preduzetnike

Izvor: Studio B, 31.Dec.2014, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad je i u 2014. godini finansijski podržao preduzetnike

Konkurs za dodelu podsticaja za samozapošljavanje lica teže zapošljivih kategorija sa teritorije Beograda, a u saradnji sa Gradskim centrom za socijalno preduzetništvo i Nacionalnom službom za zapošljavanje sproveden i u 2014. godini.

Izdvojena sredstva za ove namene su bila pet miliona dinara sa pojedinačnim iznosom podsticaja od 200.000 dinara, kaže Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu.

- Beograd je ovim konkursom doprineo da 12 žena preduzetnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << otvore preduzetničke radnje, kao i ostala lica iz socijalno ugroženih kategorija. U 2015. godini Sekretarijat za privredu planira sprovođenje više programa zapošljavanja koji su definisani Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2015. godinu za Grad Beograd - naglasila je Maljkovićeva.

Imajući u vidu kriterijume i uslove utvrđene pozivom i Uputstvom za podnošenje prijava i iznos raspoloživih finansijskih sredstava za ove namene, od 148 pristiglih prijava izabrano je prvih 25 lica prema utvrđenoj bodovnoj listi.

- Kriterijumi za bodovanje su bili poslovna ideja, vrsta delatnosti, održivost delatnosti i projekcija finansijskiih pokazatelja. Korisnici subvencija osnovali su tri DOO i 17 preduzetničkih radnji, od kojih su najviše zastupljene proizvodno-uslužne delatnosti i uslužne delatnosti: proizvodnja integralnog keksa, modne odeće, izrada nakita i zelenih krovova, obuće od kože, tapaciranog nameštaja, izrada armaturnih mreža, izvođenje termotehničkih sistema, prikupljanje sekundarnih sirovina, otvorena su dva frizerska salona i jedan salon za ajurveda masažu, jedna škola fudbala, računsko programiranje, konultantske usluge, agencija za promet nekretnina - rekla je Maljkovićeva, koja je ovom prilikom u ime Sekretarijata za privredu čestitala predstojeće novogodišnje i božićne praznike svim privrednicima sa teritorije grada Beograda i poželela im uspešno poslovanje u 2015. godini.

Grad Beograd - Sekretarijat za privredu od 2009. godine sprovodi programe zapošljavanja subvencionisanjem samozapošljavanja nezaposlenih lica i finansiranjem poslodavaca za otvaranje novih radnih mesta. Od 2009. do 2013. godine za ove namene dodeljena su sredstva za 203 nezaposlena lica sa teritorije grada Beograda.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.