Grad donirao 245 protivgradnih raketa stanicama u okolini Beograda

Izvor: Studio B, 04.Okt.2011, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad donirao 245 protivgradnih raketa stanicama u okolini Beograda

Miroslav Čučković i Slobodan Šolević, članovi Gradskog veća, predali su danas u centru Umčara 24 od ukupno 245 protivgradnih raketa koje je grad donirao protivgradnim stanicama u okolini glavnog grada.

Primopredaji su prisustvovali i Sanja Žugić Vuksanović, načelnica Uprave za vanredne situacije i Milan Janković, predsednik opštine Grocka.

- Briga koju grad Beograd pokazuje ka velikim poljoprivrednim gazdinstvima kao što su „PKB" ili AD „Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Marković" se širi ka svakom individualnom prizvođaču u Beogradu. Gradonačelnik Beograda je doneo odluku da se hitno izdvoji deset miliona dinara za kupovinu 245 raketa kako bi se zaštitile sve plantaže voćarskih prozvođača u selima poput Zaklopače, Umčara, mladenovačkih sela Velika Krsna, Dubona, Barajevo i drugih na obodu grada. To će doprineti sigurnosti poljoprivrednika i smanjenju šteta od elementarnih nepogoda - rekao je Miroslav Čučković.

Slobodan Šolević, član Gradskog veća kazao je da je kupovinom protivgradnih raketa grad Beograd, zajedno sa Sektorom za vanredne situacije pokazao brigu za područja koja su najčešće ugrožena vremenskim nepogodama.

- Ovom nabavkom gradski Štab za vanredne situacije želi na vreme da započne sa preventivnim delovanjem za sledeću godinu Mi želimo da ovaj problem rešimo na sistemski način, kao i izradom određenih studija poput one o „aviozasejavanju" oblaka, kako bi se izbegle česte zabrane ispaljivanja protivgradnih raketa od strane kontrole letenja - rekao je Šolević.

Đorđe Kadum, pomoćnik načelnika za protivgradnu zaštitu i upravljanje rizikom u Sektoru za vanredne situacije zahvalio se gradu Beogradu na donaciji jer dosadašnji broj raketa dobijen od RHMZ-a nije bio dovoljan. On je podsetio da u gradu postoji oko 60 aktivnih protivgradnih stanica i da će kraj ovogodišnje sezone biti dočekan u mnogo boljoj situaciji po broju raketa nego što je to bilo na početku sezone, kao i da će sva sredstva koja preostanu biti upotrebljena tokom iduće sezone.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRAD DONIRAO 245 PROTIVGRADNIH RAKETA STANICAMA U OKOLINI BEOGRADA

Izvor: Kurir, 04.Okt.2011

BEOGRAD- Miroslav Čučković i Slobodan Šolević, članovi Gradskog veća, predali su danas u centru Umčara 24 od ukupno 245 protivgradnih raketa koje je grad donirao protivgradnim stanicama u okolini glavnog grada. Primopredaji su prisustvovali i Sanja Žugić Vuksanović, načelnica Uprave za vanredne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.