Grad će ispuniti sve obaveze prema deci u privatnim vrtićima

Izvor: Studio B, 14.Sep.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad će ispuniti sve obaveze prema deci u privatnim vrtićima

Posle oktobra jedan broj neupisane dece biće smešten u privatne vrtiće a jedan deo u gradske vrtiće koji će uskoro biti otvoreni, najavila je Snežana Đurić, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu gostujući u „Beogradskoj hronici".

- Na Zvezdari tokom oktobra očekujemo proširenje dva vrtića i jedan u okviru Elektronske industrije, gde ćemo moći da smestimo oko 600 dece. Danas je i poslednji dan za upis dece u vrtiće, koje će to pravo ostvarivati od 1. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << septembra. U privatnim vrtićima još ima mesta, ali mislim da su neki roditelji još uvek pomalo nepoverljivi, čekajući da vide kako će ići gradske uplate, za šta nema razloga jer će sve biti onako kako je Grad Beograd i obećao - rekla je Snežana Đurić.

Govoreći o problemu sa kojima se suočavaju škole bez sala za fizičko, a koje na takvu nastavu moraju da idu u udaljenije škole, Đurićeva je rekla da su uslovi Zakona o javnim nabavkama takvi da o tome odlučuje najbolja ponuda, založivši se da kriterijumi budu takvi da se pored najbolje ponude bira i najbliža škola.

Đurić je naglasila i da je Grad Beograd uspeo da odblokira račun jedne škole, a da su preostale još dve, Tehnička u Obrenovcu i Grafička u Beogradu.

- Mi ćemo dati predlog ministarstvu da se tim školama otvori račun preko kojeg će se neposredno izmirivati dugovi dobavljačima. Plate naravno, imaju svoj poseban račun, ali kada je škola u takvoj situaciji onda se moraju pronaći zakonom dozvoljena rešenja da se školama uplati novac za izmirenje dugova „Elektranama" i drugim dobavljačima - rekla je Snežana Đurić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.