Gostovanje folklorne trupe Martina Mira iz Norveške

Izvor: Studio B, 24.Avg.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gostovanje folklorne trupe Martina Mira iz Norveške

U okviru manifestacije „Međunarodni dani Obrenovca", od 25. do 29. avgusta, jedna od najpoznatijih folklornih trupa u Norveškoj - trupa Martina Mira, predstaviće se obrenovačkoj publici na ovom četvorodnevnom festivalu.

Negujući tradicionalne norveške plesove, muziku i pesme, članovi trupe Martina Mira već godinama osvajaju priznanja kao najbolji na mnogim takmičenjima i smotrama u Norveškoj. Deo zasluga za pobedu na takmičenju za „Evrosong" 2009. norveškog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pevača Aleksandra Ribaka imaju i igrači koji su nastupu ovog vrsnog muzičara dali dodatnu čar. Upravo ti igrači potekli su iz radionice Martina Mira.

Na „Međunarodnim danima Obrenovca" nastupiće osmočlana ekipa mladih folkloraša koji su u junu na Nacionalnom folklornom takmičenju Norveške dobili prva mesta u različitim kategorijama: najbolji violinista, harmonikaš, pevač, solo igrač, igrački par.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.