Gorska služba spasavanja uklanja ledenice

Izvor: Glas javnosti, 19.Feb.2012, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorska služba spasavanja uklanja ledenice

BEOGRAD - Gorska služba spasavanja Srbije (GŠ) obilazi više od 30 škola u Beogradu kako bi uklonila sneg i ledenice na najkritičnijim mestima, saopšteno je danas iz te službe.

U saopštenju se dodaje da su u tom poslu angažovani i vatrogasci i druge službe grada Beograda.

"Na zahtev gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, Sektor za vanredne situacije i GŠ su od juče angažovani na reviziji škola i uklanjanju ledenica i snega, kako bi deca bezbedno krenula na nastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od ponedeljka, 20. februara", kaže se u saopštenju.

Gorska služba spasavanja je punopravni član Republičkog štaba za vanredne situacije i zadatak te službe je spasavanje sa nepristupačnih terena, bilo u pećinama i jamama, planini ili posebnim uslovima u urbanim sredinama.

Danas ta služba ima između 100 i 150 aktivnih spasilaca, raspoređenih po Srbiji i oni svake svake godine overavaju licencu za rad.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.