Goreli stanovi i krov

Izvor: Politika, 22.Apr.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goreli stanovi i krov

U požaru koji je juče oko 13.30 časova izbio na poslednjem spratu zgrade u Ulici Stevana Opačića nije bilo povređenih ali je izgorelo 25 kvadrata takozvanog dupleksa i oko 100 kvadratnih metara krova susedna dva stana.

Gašenje vatre je trajalo skoro dva sata jer je buknula na petom, nadzidanom spratu ovog stambenog objekta zbog čega su vatrogasci morali da koriste i vozilo sa hidrauličnom zglobnom platformom. Zbog predostrožnosti, svi stanari su evakuisani. Uzroci požara nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << poznati ali je vatra izbila odmah po dolasku električne energije koje u ovom delu naselja Miljakovac dva nije bilo od devet časova. Kako kažu komšije, vlasnici delom izgorelog stana nisu bili u njemu kada je izbio požar.

– Žena koja živi u dupleksu je u trenutku kada je izbila vatra bila sprat niže, kod komšinice, i pila kafu a njen muž na poslu. Kada se u zgradi osetio jak miris dima nastala je panika i svi su počeli da trče napolje – rekao je jedan od stanara zgrade.

Prema rečima Dragana Konjevića, šefa smene vatrogasne brigade, čak 11 vozila učestvovalo je u gašenju vatre.

– Za desetak minuta stiglo je 37 vatrogasaca. Uspeli smo da lokalizujemo požar i sprečimo da se proširi na ostale stanove. Potpuno je izgoreo samo gornji deo dupleksa dok je vatra oštetila i veći deo krova – objasnio je Konjević.

J. C.

[objavljeno: 22/04/2009]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Izgoreo krov!

Izvor: Press, 22.Apr.2009

Na petom spratu zgrade u ulici Stevana Opačića 18 na Miljakovcu u požaru oštećena dva stana. Povređenih nije bilo, vatrogasci posle skoro dva sata borbe uspeli da ugase vatru. .U požaru koji je juče buknuo u ulici Stevana Opačića 18 na Miljakovcu izgorela je krovna konstrukcija zgrade....

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.