Godišnjica smrti Duška Radovića

Izvor: Studio B, 15.Avg.2011, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica smrti Duška Radovića

16. avgusta 1984. godine, u Beogradu je umro Duško Radović.

Najširoj publici Duško Radović je poznat po aforizmima kojima je budio Beograđane na talasima Radija "Studio B", koji su kasnije objavljeni u tri knjige "Beograde dobro jutro".

Dušan Radović, pesnik, pisac, novinar, aforističar i TV urednik, bio je glavni urednik "Pionirskih novina", urednik Programa za decu Radio Beograda, urednik Programa za decu Televizije Beograd, urednik lista "Poletarac", novinar >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << "Borbe" a od 1975. godine bio je urednik Studija B. Neke od njegovih pesama postale su hitovi za decu u izvođenju Dečijeg hora "Kolibri".

Ime Duška Radovića u Beogradu nosi ulica na Zvezdari i Malo pozorište koje je 1984. godine svom ranijem nazivu dodalo ime slavnog pisca, a od 1986. godine je počela sa radom i Večernja scena Radović, profilisana u Scenu za mladu publiku.

Duško Radović rođen je 29. novembra 1922. godine u Nišu, umro je 16. avgusta 1984. godine, u Beogradu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Vremeplov (16. avgust 2011)

Izvor: RTS, 16.Avg.2011, 09:37

Današnji dan kroz istoriju obeležila je smrt književnika i novinara Duška Radovića. Preminuo Petar Prvi Karađorđević, kralj Srbije i Kraljevine SHS. ..Na današnji dan 1984. godine umro je književnik i novinar  Duško Radović. Jedinstvena ličnost naše kulture, Duško Radović se prvi put...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.