Izvor: Blic, 30.Mar.2017, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GSP dobio dva vatrogasna vozila za gašenje požara

GSP “Beograd” je bogatiji za dva vatrogasna vozila, prva koja su stigla u garaže najvećeg gradskog prevoznika još od 1981. godine.

– Ovo je samo nastavak naših aktivnosti kako bismo GSP konačno stavili na noge. Otvoren je novi centar za kontrolu saobraćaja, završena je rekonstrukcija pogona centrale GSP-a, kao i restorana društvene ishrane. Nabavljeno je 55 novih autobusa, uključujući i pet elektrobusa. Očekuje se 12 školskih i 30 novih „Ikarbusovih” zglobnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << autobusa. Obnavljamo vozni park, ali i obavljamo stvari koje građani ne vide poput nabavke ova dva nova vatrogasna vozila. Ona su neophodna, ali se nadam da nikada neće biti upotrebljena – naveo je Mali.

Direktor GSP-a Željko Milković ukazao je da je reč o vozilima za gašenje početnih požara, sa kombinovanim sistemom gašenja: penom, vodom i prahom.

– Uporno radimo na preventivi, kao i poboljšanju uslova rada naših zaposlenih. Ulažemo u novu opremu i poboljšavamo tehnička sredstva u našem preduzeću – ukazao je Milinković.

Nova vozila će biti u pogonu GSP-a na Dorćolu i Novom Beogradu, koji su svrstani u prvu kategoriju ugroženosti od požara, i biće na usluzi zaštite objekata, vozila i radnika tog preduzeća od požara klase A, B i C.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.