GRADSKI ŠTABA APELUJUE NA ŠTEDNJU STRUJE

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRADSKI ŠTABA APELUJUE NA ŠTEDNJU STRUJE

Gradski štab za vanredne situacije I RDB apelovali su na Beograđane da štede struju, jer potrošnja struje nije pala

BEOGRAD - „Beogradske elektrane” funkcionišu bez teškoća, a zabeležen je i manji broj poziva građana nego proteklih dana, rečeno je na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradska komunalna preduzeća uklonila su 2.400 kubika snega i stanje na ulicama je ocenjeno pozitivnom ocenom, uz nastavak čišćenja ulica >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << drugog prioriteta i snega sa stepeništa, prolaza i drugih prostora unutar blokova stambenih zgrada.

Ipak, zbog povećane potrošnje električne energije u Beogradu, iz Gradskog štaba i EDB-a ponovo apeluju na sugrađane da štede električnu energiju, jer tokom srede nije zabeležen pad potrošnje.

– Mi ćemo, kao grad, sa svoje strane učiniti sve što je moguće kako bismo uštedeli električnu energiju. U dogovoru sa agencijama predviđeno je gašenje reklamnih panoa, a uz obustavu dekorativnog osvetljenja i javna rasveta biće gašena sat vremena ranije i paljena sat kasnije. „Beogradske elektrane” su povećale temperaturu u svim stanovima koji se greju preko daljinskog sistema grejanja i nema razloga za dodatnim dogrevanjem, a na sugrađane koji se greju na struju apelujemo da vode računa o potrošnji, jer svaki ušteđeni kilovat mnogo znači za energetsku situaciju u gradu, rekao je Živorad Anđelković, pomoćnik gradonačelnika Beograda.

Zbog leda na rekama, JVP „Beogradvode” su dobile uputstvo da počnu sa pripremama zbog mogućih problema sa vodostajem. Hitna pomoć imala je juče 240 intervencija, vozila uz manje probleme zbog niskih temperatura funkcionišu i nema većih teškoća u radu ove službe.

U sredu primljeno je 345 poziva za uklanjanje ledenica, a ukupno je intervenisano na 62 lokacije, na kojima je, s obzirom na mogućnost fizičkog prilaska ekipa, bilo uslova za rad.

Dežurne ekipe gradske i opštinskih inspekcija stalno su na terenu i upozoravaju skupštine stanara i vlasnike poslovnih objekata da uklone ledenice sa isturenih delova zgrada ili da obeleže mesta koja mogu predstavljati opasnost za prolaznike.

– Vatrogasno-spasilačkoj brigadi pomoć su pružile ekipe „Zelenila”, „Javne rasvete” i „Elektroizgradnje”.

Osim u centralnim gradskim opštinama, intervenisali smo i na teritoriji opština Obrenovac, Lazarevac, Mladenovac i Barajevo – rekla je Sanja Vuksanović Žugić, načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štab izdao naredbu o štednji struje

Izvor: KovinEkspres.rs, 09.Feb.2012

Četvrtak, 9. februar - Opštinski štab za vanredne situacije na danas održanoj sednici doneo je Naredbu o maksimalnoj štednji struje, koja glasi: „Nalaže se svim privrednim, kao i ostalim pravnim licima i građanima da potrošnju električne energije svedu na minimum. Ukoliko potrošnja električne...

Nastavak na KovinEkspres.rs...

GRADSKI ŠTAB APELUJE NA ŠTEDNJU STRUJE

Izvor: Kurir, 10.Feb.2012, 02:24

Gradski štab za vanredne situacije I RDB apelovali su na Beograđane da štede struju, jer potrošnja struje nije pala..BEOGRAD - „Beogradske elektrane” funkcionišu bez teškoća, a zabeležen je i manji broj poziva građana nego proteklih dana, rečeno je na sastanku Gradskog štaba za...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.