GDE ĆE IM DUŠA? Srušili zidove pravoslavne crkve usred Beograda!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Sep.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GDE ĆE IM DUŠA? Srušili zidove pravoslavne crkve usred Beograda!

Na gradilištu u beogradskom naselju Surčin, uništeni stubovi zvonika pravoslavne crkve u izgradnji.



NEVIĐENA DRAMA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Migranti razvalili kavez u koji su ih zatvorili, pa pobegli PREKO RAMPE!

Stubovi zvonika srušeni su u noći između utorka i srede. Tom prilikom su nepoznati počinioci oborili ceo jedan zid. Pretpostavlja se da je vandalski čin izvršilo nekoliko ljudi u kasnim večernjim satima, s obzirom na to da su sveštenici u utorak >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << oko 20 sati obilazili gradilište, prenose "Večernje novosti".

Foto: e-stock.us/Milos Rafailovic

Srušene stubove i zid u sredu ujutru pronašli su radnici, kada su došli na gradilište hrama posvećenog Svetom apostolu i jevanđelisti Mateju.

- Naročito je žalosno kada se u obzir uzme činjenica da se crkva gradi zahvaljujući prilozima vernika ove parohije, a onda se ovako nešto dogodi - kaže sveštenik Slobodan Čavka.

Vandalski čin osudio je i Stevan Šuša, predsednik Opštine Surčin, koji tvrdi da Opština do sada nije mnogo pomogla pri izgradnji hrama, ali da će svakako učiniti sve kako bi krivci bili pronađeni.

- Nemamo ideju kome bi uopšte mogla da smeta izgradnja hrama. Opština je obezbedila zemljište za početak radova, ali se nadam da ćemo u budućnosti moći da pomognemo i pri samoj izgradnji - kaže Šuša.

Policija je u sredu ujutru obavila uviđaj i intenzivno traga za počiniocima.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.