GAZELA OD NOVEMBRA OTVORENA ZA SAOBRAĆAJ

Izvor: Kurir, 04.Avg.2011, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"GAZELA" OD NOVEMBRA OTVORENA ZA SAOBRAĆAJ

BEOGRAD - Direktor JP "Putrevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da će u avgustu stići preostala tranša kredita od Evropske investicione banke (EIB) namenjena rekonstukciji "Gazele". On je prilikom obilaska "Gazele" rekao da će taj most koštati oko 58 miliona evra, dodajući da je do sada od EIB-a dobijeno 28 miliona evra, a iznos celog kredita je 33 miliona.

- Samim tim EIB je ispunio obećanje, a razlika u novcu koja je potrebna za završetak mosta je negde oko 25 miliona evra i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << taj iznos će finansirati JP "Putevi Srbije" iz svoji sredstava - rekao je Drobnjak.

On je precizirao da će "Putevi Srbije" radove finansirati iz naplate putarina i akciza, uz napomenu da po nekim procenama neće ni biti potrebo 25 miliona, već između 21 i 22 mliona evra.

Izvođači radova sinoć su najavili da će most u potpunosti biti prohodan za saobraćaj "pre prvih snegova", preciznije već 1. novembra. Ranije je najavljeno da će to biti 15. novembra.

Direktor "Mostogradnje" Branko Knežević kazao je da veliki radovi tek predstoje unutar samog mosta.

- Najveći posao se nalazi unutar "sanduka mosta", a ovo što se sada radi je reparacija samo gornje kolovozne konstrukcije. Most će biti daleko čvršći i trajniji, jer će u njega biti ugrađeno 2.200 tona čelične konstrukcije i 800 tona kablova, koji će biti ugrađeni u betonsku konstrukciju - rekao je Knežević.

Most "Gazela" trebalo bi konačno da bude završen u februaru 2012. godine. Izgrađen je 1970. godine i do danas nije obnavljan. Preko njega dnevno pređe oko 165.000 vozila i deo je Koridora 10 kroz Srbiju.

Obilaznicom od Batajnice do Straževice u aprilu 2012.

Radovi na obilaznici oko Beograda teku predviđenom dinamikom i vozila će moći u aprilu 2012. bez teškoća da prođu trasom obilaznice od Batajnice do tunela Straževica, najavili su predstavnici putarskih preduzeća Srbije.

Cela obilaznica, odnosno pun profil autoputa sa svim petljama i pristupnim saobraćajnicama trebalo bi da bude završen do 2013.godine, precizirali su rukovodioci putarskih preduzeća koji izvode radove na obilaznici oko Beograda.

Na delu obilaznice treba još da budu urađeni još sektori pet i šest od Orlovače do Bubanj Potoka gde trenutno grade tri mosta u vrednosti od oko 20 miliona evra. Takođe, u toku je gradnja i petlja Batajnica, trasa obilaznice od Batajnice do Dobanovaca, kao i petlja u Dobanovcima.

Direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak kazao je da je do sada u obilaznicu uloženo oko 200 miliona evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.