Izvor: Blic, 16.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum beogradskih gimnazija za ostavku gradskog sekretara

Forum beogradskih gimnazija zatražio je danas da gradski sekretar za obrazovanje Vladimir Todić podnese ostavku.



U saopštenju Foruma koje je potpisao predsednik Miodrag Sokić, navedeno je da je u Šestoj, Petnaestoj i Četvrtoj gimnaziji utvrđeno više slučajeva nezakonitog prepravljanja ocena u kojima je navodno Todić posredovao ili je sprečio da rezultati istrage budu obelodanjeni.

"Forum beogradskih gimnazija pre godinu dana je ukazao na nezakonite >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radnje gradskog sekretara za obrazovanje Vladimira Todića", navedeno je u saopštenju Foruma. Tadašnjem ministru prosvete Slobodanu Vuksanoviću, precizirano je, "podneti su nesumnjivi dokazi da je Todić sakrio nalaze svojih inspektora koji su govorili o zloupotrebi službenog položaja direktora 15. beogradske gimnazije".

Osim tog slučaja, Forum podseća i na letošnji skandal sa prepravljanjem ocena u Šestoj beogradskoj gimnaziji, kao i nekoliko slučajeva vezanih za Četvrtu gimaziju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.