Fondacija Blica ponovo obradovala migrante: Udobna obuća će nam olakšati težak put

Izvor: Blic, 22.Sep.2015, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija "Blica" ponovo obradovala migrante: Udobna obuća će nam olakšati težak put

Posle jučerašnje potražnje za obućom i igračkama, „Blic“- ova fondacija „Srce za decu“ danas je odgovorila na zahteve najmljađih migranata i njihovih roditelja, pruživši im razlog za dobro raspoloženje.

Kese sa preko dvadeset pari očuvane obuće čitatelja „Blica“ danas su podeljene preostalim migrantima na autobuskoj stanici. Najmlađima, naravno, obuća nije bila interesantna koliko igračke, koje su s zadovoljstvom ragledali i birali.

-Hvala vam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << – odgovarali bi stidljivo na engleskom jeziku, kad bi im ekipa „Blica“ udelila novu zanimaciju.

Mali i Ditman posetili migrante

Migrante na autobuskoj stanici obišli su danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador Nemačke Aksel Ditman. Oni su predstavili novi distibutivni centar i pohvalili rad nadležnih institucija.

 - Distributivni centar Crvenog krsta od juče pruža potrebnu hranu, odeću i sredstva ua ličnu higijenu svim migrantima. Osim toga, oni imaju struju, medicinsku pomoć, policiju koja ih obezbeđuje i gradsku čistoću koja čisti park - rekao je Mali, dok je nemački ambasador pohvalio ophođenje Srbije prema imigrantima i najavio finansijsku pomoć Nemačke.

Mnoge majke i očevi prilazili su našoj ekipi, tražeći udobnu obuću za predstojeće putovanje do granice.

-Sutra krećemo na put i neophodna nam je udobna obuća u kojoj bismo mogli neometano da hodamo, ali i da potrčimo, ako to situacija zahteva – rekla je postarija Avganistanka, koja sa ćerkom i unukom putuje u jednu od zemalja Evropske unije.

Sedamnaestogodišnji Junaid Hasin pratio je našu ekipu, pokazujući na sunarodnike kojima je pomoć najpotrebnija.

-Krenuo sam potpuno sam da tražim bolji život i priliku za školovanje i posao. Porodica mi je ostala u Siriji, ali sam na putu upoznao puno sunarodnika s kojim mogu da podelim sreću i tugu. Da li je ostao neki par udobne muške obuće i za mene? – zavirivao je u kese ovaj veseli momak.

Fondacija „Blic“- a „Srce za decu“ podelila je do sad preko 2.000 kesa migrantima sa osnovnim potrepštinama poput garderobe, sredstava za higijenu, hrane i igračaka za najmlađe.

Akcija pomoći ugroženima na autobuskoj stanici se nastavlja, sve dok svako od ovih ljudi ne bude imao sve potrebne stvari za nastavak puta u bolju i sigurniju budućnost.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.