Filmski festival Dani frankofonije

Izvor: Studio B, 21.Mar.2014, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski festival "Dani frankofonije"

Revija filmova frankofonih zemalja biće održana od danas do 24. marta u Domu omladine Beograda (DOB) i bioskopu "Fontana", u okviru tradicionalne manifestacije "Dani frankofonije" .

Program otvara "Siguran dobitak", švajcarska produkcija iz 2013. godine u režiji Klaudija Tonetija.

Prema sinopsisu, švajcarski političar sanja o karijeri poslanika, te zajedno sa svojim prijateljem, kineskim časovničarem, dolazi na ideju da organizuje polufinale izbora za mis Kine >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Švajcarskoj i to u ruralnoj regiji Jure. Ideja uzima maha, ali problemi iskrsavaju na sve strane - sponzori, politika, organizacija…

Ova urnebesna komedija zasnovana na istinitom događaju osvojila je evropsku kritiku i publiku i postala jedan od najvećih hitova prošle godine.

Večeras će biti prikazan i francuski film "Drugi život Ričarda Kempa" u režiji Žerminala Alvareza.

Dok radi na misterioznom slučaju ubistva, inspektor Kemp primećuje da slučaj sve više podseća na nerešen zločin sa početka njegove karijere. Iznenađujućom igrom slučaja on se vraća u 1989. godinu i dobija još jednu priliku da reši zločin...

Ovaj uzbudljiv triler vraća u prvi plan odličnog glumca Žan Ig Anglada.

Na specijalnoj projekciji sutra popodne biće prikazan dokumentarni film o jednom od naših najvećih savremenih slikara - "Vladimir Veličković, izbor crnog". To je svetska premijera ovogodišnje francuske produkcije u režiji Fransoa Katonea. Film traje 52 minuta, a ulaz za tu projekciju je slobodan.

Ulaznice za "Dane frankofonije" u DOB-u koštaju 150 dinara.

Na programu narednih večeri su "Svet nam pripada" (Belgija, 2012) Stefan Strekera, "Dobar pandur, loš pandur (Kanada, 2006) Erika Kanuela, "Magična kutija" (Tunis, 2003) Ridhe Behija, "Ali, Rabia i ostali" (Maroko, 2000) Ahmeda Bulanea, "Maskarada" (Alžir, 2008) Liesa Salema, "Stranac" (Bugarska, 2012) Nikija Ilieva, kao i srpsko-švajcarska koprodukcija "Odumiranje" u režiji Miloša Pušića iz prošle godine.

DOB kao nosilac projekta peti put za redom organizuje reviju, u saradnji sa ambasadama, kulturnim centrima i institucijama frankofonih zemalja, kao i sa Ministarstvom kulture Srbije i francuskom televizijom TV5Mond.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje filmski festival "Dani frankofonije"

Izvor: Akter, 21.Mar.2014

Revija filmova frankofonih zemalja biće održana od danas do 24. marta u Domu omladine Beograda i bioskopu "Fontana", u okviru manifestacije "Dani frankofonije"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.