Filip Raičević: Pobednik 22. dečijeg maratona

Izvor: Blic, 11.Apr.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filip Raičević: Pobednik 22. dečijeg maratona

Lepo vreme i veliki broj uzbuđenih mališana obeležili su 22. maraton za najmlađe koji se održao danas u beogradskom zoo- vrtu.

- Zahvaljujem se ministarstvu omladine i sporta, skupštini grada Beograda, Fondacijama Hemofarm i Novak Đoković kao i brojnim sponzorima koji su podržali i prepoznali značaj maratona za mališane - rekao je na početku programa glumac Slobodan - Boda Ninković.

Ispred fondacije Novak Đoković, okupljenima se obratila Gorana Džudža >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jakovljević.

- Želimo da ukažemo koliko je predškolsko obrazovanje važno za decu. U Srbiji manje od 50 odsto dece uzrasta od 3 do 5.5 godina ide u vrtić. Fondacija Novak Đoković je podržala maraton upravo iz razloga jer se bavi decom predškolskog uzrasta - rekla je Gorana Džudža Jakovljević.

Na ovogodišnjem maratonu učestvovalo je 108 takmičara koji su podeljeni u 12 kvalifikacionih grupa, dok su se pobednici svih grupa nadmetali u finalnoj trci.

Takmičarskom delu predhodila je promotivna trka u kojoj su učestvovala deca sa

invaliditetom.

- Sa 37 sekundi pobednik 22. "Smoki Smokić" maratona je Filip Raičević iz vrtića "Istok" - uzbuđeno je saopštio Boda Ninković.

Pobedniku je pehar uručio zamenik gradonačelika Andreja Mladenović.

- Pobedio sam, ali su i drugari bili brzi. Dobio sam super poklone. Nastaviću da

trčim - stidljivo nam je rekao Filip Raičević, pobednik ovogodišnjeg "Smoki Smokić" dečijeg maratona.

Drugo mesto na ovogodišnjem maratonu pripalo je Andriji Burmazeviću, treće Stefanu Karapandžiću, dok je poslednji od finalista, kroz cilj prosao Nikola Tosković i dobio laskavu titulu "super puž".

Današnji maraton ulepšao je i hor "Čarolija", dok su najmlađi uzivali u prolećnom

suncu i slatkišima koje su obezbedili sponzori.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.