Fajront u kafićima u ponoć, prodaja alkohola do 22 sata

Izvor: S media, 09.Maj.2011, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajront u kafićima u ponoć, prodaja alkohola do 22 sata

Beogradski kafići u stambenim zgradama od srede, 11. maja, moći će da rade samo do ponoći i da puštaju muziku do 23:00 sata, na osnovu Odluke o radnom vremenu.

Prema toj odluci Skupštine Grada od 3. februara, ti lokali će petkom i subotom moći da rade do 01:00 sat.

Odlukom je zabranjena i prodaja alkoholnih pića u trgovinama od 22:00 do 06:00 časova.

Prva tama disko kluba na Balkanu

Kafići u zgradama ”odsvirali “svoje
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Modna transformacija u "Čumiću"

Odlukom je propisano i da se za nepoštovanje radnog vremena kazne kreću od 50.000 do milion dinara, a za prodaju alkohola van dozvoljenog vremena 20.000 dinara.

Poštovanje odluke kontrolisaće komunalna inspekcija i komunalna policija što ranije, zbog nepostojanja odgovarajućih propisa, nije bilo moguće. Inspektori i komunalna policija do sada su uglavnom samo usmeno opominjali prodavce.

Grupa "Beogradjani protiv noćne buke", na čiji zahtev je ograničeno puštenje muzike, danas je istakla da očekuje da će se odluka o radnom vremenune zaista i sprovoditi.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.