Fajront u kafićima u ponoć, prodaja alkohola do 22 sata

Izvor: Politika, 10.Maj.2011, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajront u kafićima u ponoć, prodaja alkohola do 22 sata

BEOGRAD – Beograd će od sutra disati novim noćnim ritmom, pošto će vlasnici kafića u stambenim zgradama morati da zatvore lokale do ponoći, a prodaja alkoholnih pića u prodavnicama posle 22 sata biće kažnjavana, rekao je danas Tanjugu član Gradskog veća Željko Ožegović.

Ožegović je upozorio kafedžije i trgovce da će Komunalna policija i inspekcija krenuti u pojačanu kontrolu lokala, prodavnica, kioska, benzinskih pumpi i drugih objekata u kojima se prodaju alkoholna >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pića i kažnjavati gazde ako ne postupaju po pravilima.

Pravila poslovanja propisana su Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata, koju su odbornici Skupštine grada usvojili početkom februara.

Kako je Ožegović ranije objasnio, kafići, restorani i klubovi koji se nalaze van zgrada imaju maksimalno celodnevno radno vreme, dok oni koji su smešteni u stambenim objektima mogu da rade do ponoći radnim danima i nedeljom, a petkom i subotom jedan sat duže.

Promenjena su i pravila za emitovanje muzike u ugostiteljskim objektima, pa tako radnim danima muzika može da se čuje do 22 sata, a petkom i subotom do ponoći.

Ožegović je naglasio da koncept radnog vremena za zanatske i trgovačke objekte nije bitno promenjen, osim što je uvedena zabrana prodaje alkoholnih pića.

Točenje alkoholnih pića u kafićima, međutim, nije vremenski ograničeno, pa će punoletni gosti moći da popiju po koju čašicu u bilo koje doba.

Inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove u dosadašnoj kontroli utvrdili su da veći broj maloprodajnih objekata, uglavnom zbog neobaveštenosti, nije postupio u skladu sa odredbama odluke, pa su informisali i opominjali vlasnike, rekao zamenik sekretara Nebojša Tomić.

Represivne mere i kažnjavanje počeće da se primenjuju od sutra, podsetio je Tomić, navodeći da se kazne kreću u rasponu od 5.000 do 75.000 dinara za fizička lica, dok vlasnicima kafića u stambenim zgradama koji ne objave fajront do ponoći sledi kazna od 50.000 do 1.000.000 dinara.

Kaznu izriče Prekršajni sud po prijavi Komunalne policije i inspekcije, rekao je Tomić i dodao da će komunalni inspektor i policajac imati pravo da naplate na licu mesta kaznu u iznosu od 5.000 do 20.000 dinara.

Tanjug

objavljeno: 10.05.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.